Fetch: jongensboek van avonturenspel op iPad

Fetch is een geheel Nederlandstalig en prachtig point & click avonturenspel op de iPad waarin je op zoek gaat naar je kwijtgeraakte hond.

Fetch avonturenspel iPadBig Fish Games is vooral bekend van een eindeloze en simpele reeks verborgen objecten-spellen op de iPad en iPhone, maar dat wil niet zeggen dat er niks bijzonders uit de koker van de uitgever kan komen. Fetch is een nieuw avonturenspel dat best de titel ‘my first adventure game’ zou kunnen dragen. In het spel raak je als jongen je hond kwijt en kom je terecht in allerlei omgevingen waarin je op zoek gaat naar gestolen honden. Het niveau van de puzzels én de animaties maakt Fetch uiterst geschikt om mee te kijken terwijl je kinderen puzzelen.

De puzzels in Fetch zijn voor een spel in het zogenoemde point & click-genre (tik op objecten op het scherm en zie of er een actie achter wegkomt waar je wat aan hebt) erg logisch. Je hoeft je niet door allerlei rare bochten te wringen en het ene object met het andere te verbinden zodat je ineens een puzzel hebt opgelost. Nee, met een beetje logisch denkwerk kom je de puzzels van Fetch door. Zo raak je al snel verzeild in een riool-achtige omgeving waarin je speelt met de waterhoogte om bij bepaalde objecten en oplossingen te komen. In elke ruimte binnen dat riool hangt bovendien een kaart zodat je ziet waar je bent.

Het is geen verplicht onderdeel in het spel, maar je kan ondertussen ook nog op zoek naar arcadekasten waarop je minispellen speelt voor een highscore of voor een van de beloningen die je in Fetch kan verzamelen. Het zijn spelletjes die je soms als losse games al eens eerder hebt gezien op de iPad, maar vaak wel met een net iets originele insteek. Een spel waarin je in moordtempo gekleurde aliëns moet sorteren voor een draak zodat hij niet de verkeerde eet, is niet zo bijzonder, maar een spel waarin je met een kanon zoveel mogelijk piratenschepen ten onder brengt terwijl je er voorbij vaart, is van een andere aard. Je kan het niveau van de minigames gelukkig naar je hand zetten als je er anders niet uitkomt. Bovendien zijn de spellen gekoppeld aan highscores in Game Center, waarbij je jouw scores met vrienden kan vergelijken.

De manier waarop Fetch gepresenteerd wordt, is van een ongekend hoog niveau. De tekeningen en animaties zijn prachtig en het spel is volledig Nederlandstalig uitgevoerd, in de stemmen, menuteksten, maar ook alle posters die overal hangen. De puzzels mogen dan op instapniveau zijn voor het point & click-genre; Fetch is qua niveau ook niet beledigend makkelijk voor volwassenen. En dat komt goed uit, want het spel is eigenlijk te mooi om alleen mee te kijken.

Downloaden: Fetch (€4,49, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 12:17
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerpen avonturengame, point & click

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.