The Walk voor iPhone: wandelavontuur van makers Zombies, Run

The Walk is een nieuwe wandelapp voor iPhone van de makers van Zombies, Run. In de app kun je wandelend de wereld van de ondergang redden.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

walkDe makers van Zombies, Run hebben een nieuwe app uitgebracht: The Walk. In de app draait het dit keer niet om rennen maar om wandelen. Als gebruiker loop je door een verhaal heen, dat begint met een bom die ontploft op Inverness Station in Schotland. Daarna krijg je een pakketje in handen dat de wereld kan redden en dat je naar een bepaalde locatie moet brengen. Al snel ontdek je dat een trein of auto nemen niet zal gaan en dat je de totale lengte van het Verenigd Koninkrijk zal moeten lopen om in leven te blijven. Het avontuur is opgedeeld in 65 afleveringen, samen goed voor 800 minuten audio.

Lopen naar verhalen

Iedere aflevering heeft een rijk geïllustreerde kaart, waarop wandelaars zich voortbewegen door in het echte leven te lopen. Op elke kaart kun je informatie losspelen, of in dit geval loslopen. Een kaart kan bijvoorbeeld aangeven dat er op 12 minuten loopafstand iets staat te gebeuren. Tik op het icoontje van het luidsprekertje om naar een verhaal dat aan een bepaald punt is gekoppeld te luisteren. Als je een omweg neemt kun je speciale objecten verzamelen, zoals een flesje met een vaccin, of een kapotte radio. Deze objecten kun je later in het verhaal weer gebruiken. Tik op het koffertje om deze losse objecten op de kaart weer te geven. Daarnaast zijn er in The Walk ook badges te verdienen, bijvoorbeeld voor het voltooien van een aflevering in een kalenderdag, of voor het verzamelen van alle losse objecten op de kaart.

kaartobjecten

Geen vierdaagse

The Walk is fraai vormgegeven, met geanimeerde kaarten en transparante menu’s. De app past zich volgens de makers aan het niveau van de gebruiker aan. Mensen die moeite hebben met lange afstanden zullen dus geen complete vierdaagse krijgen voorgeschoteld. The Walk is aangepast voor de M7-processor en geeft daardoor volgens de ontwikkelaars bij gebruikers met de iPhone 5s het aantal stappen nog accurater weer. De app gebruikt daarnaast de accelerometer in je iPhone om je bewegingen te meten, en probeert zoveel mogelijk via Wi-Fi je locatie bij te houden. Desondanks kost de app je wel behoorlijk wat batterij, dus sluit hem ‘hard’ af als je klaar bent met wandelen. Om jouw activiteiten goed bij te houden moet je voor een wandeling overigens wel ‘Ververs apps op achtergrond’ aanzetten (Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond).

Focus op wandelen

The Walk is verre van de eerste app die verhalen gebruikt om gebruikers tot bewegen te motiveren. Naast Zombies, Run van dezelfde makers voerde Runtastic eind oktober verhalen voor onderweg in. De nieuwe aanpak van The Walk zit hem dan ook in de lengte van het verhaal en de focus op wandelen. We hebben geen enkele reden kunnen vinden waarom je de app niet al rennende zou kunnen gebruiken, maar met zoveel informatiepunten en objecten om te verzamelen zul je dan wel vaak aan de rem moeten trekken. Intervaltraining, zullen we maar zeggen. Daarnaast blijft het aantal minuten dat je je moet verplaatsen tot het volgende informatiepunt gelijk, dus zal het spel al rennende een stuk zwaarder zijn. Bovendien: rustig wandelend een avontuur beleven en de aarde van de ondergang redden lijkt misschien een beetje paradoxaal, maar klinkt ons eigenlijk best ontspannen in de oren.

The Walk is mede-ontwikkeld door het Minsterie van Volksgezondheid in het Verenigd Koninkrijk en geschreven door schrijfster Naomi Alderman.

Downloaden: The Walk (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

instructiespunten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 13:04
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen avonturengame, m7, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.