Withings krijgt update op iPhone: bloeddrukmeter draadloos gebruiken

Withings Health Mate voor iPhone kreeg een grote update waardoor je de Pulse activiteitentracker nu draadloos kan gebruiken.

Withings PulseHet fitnessmerk Withings komt binnenkort met een nieuwe bloeddrukmeter op de markt die draadloos informatie kan uitwisselen met de iPhone-app Withings Health Mate. Dat meldt Numrush. Details over de nieuwe bloeddrukmeter zijn nog niet bekend, maar wel is de iPhone zelf vandaag voorzien van een flinke update. Daarmee ondersteunt de actviteitentracker Withings Pulse die sinds deze zomer verkrijgbaar is, voortaan Bluetooth low energy. De update zorgt ervoor dat de informatie vanaf de tracker zo via de energiezuinige verbinding kan worden uitgewisseld met de iPhone-app. Mocht de integratie met Bluetooth even niet meer werken, dan ontvang je daarvoor een pushbericht zodat je direct actie kan ondernemen.

Withings iPhone-app klassement iOS 7Wat verder is veranderd, is dat de applicatie Withings Health Mate voortaan in iOS 7-stijl gehuld gaat. De menubalken lijken wel weer een tintje feller dan in de originele applicatie en sommige lettertypes zijn wat slanker. De grootste verandering is dat het schuifmenu opnieuw is ingedeeld, als het op het ontwerp van de app aan komt dan. Inhoudelijk zwengelt Withings Health Meter de competitie nu aan. Je kan vrienden in de toepassing uitdagen beter hun best te doen met het neerzetten van prestaties en dat is ook weer een bezigheidstherapie voor jezelf. Als een vriend je namelijk klopt op de verzamelde ‘bewegingspunten’, word je per pushbericht op de hoogte gehouden van het verlies en kan je weer aan de bak.

Naast de Pulse-activiteitentracker, zou je Withings ook kunnen kennen van de weegschaal met iPhone-app, die we nog aanbevolen in onze lijst iCulture inspireert: iPhone- en iPad-cadeautips voor de feestdagen. Onderstaande trailer is afkomstig van de nieuwe reclamecampagne die Withings heeft ingezet: Naked.

Downloaden: Withings Health Mate (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 19:45
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.