Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Strava 4.0: nieuwe activiteitenfeed en sportproducten bijhouden

Strava voor iPhone bouwt aan één app voor hardlopen en fietsen, en is daartoe uitgebreid met sociale functies en je sportproducten tracken.

Strava GPS running and cyclingSportapp Strava, waarmee je hardlopen, wielrennen en nog veel meer sporten en beweging kan vastleggen, is voorzien van een update naar versie 4.0. Strava GPS Running and Cycling lijkt de nieuwe verzamelapp voor het sporten bij Strava te gaan worden, waardoor de losse app Strava Run wel eens naar de achtergrond kan verdwijnen. Om de gebruikers meer betrokken te maken met de juiste Strava-app, kreeg de applicatie allerlei nieuwe sociale functies.


De sociale vernieuwingen zijn terug te vinden op de Overzicht-pagina, het tweede tabblad op de pagina. Het geven van likes (kudos) en commentaar op de activiteiten van anderen is er meer naar voren gebracht. Daarnaast zijn berichten niet alleen meer uitgeschreven, maar bevatten ze ook routekaarten en Instagram-foto’s. Daarin gaat Strava redelijk ver: je kan je Instagram-account verbinden aan de app en foto’s meteen doorzetten naar die app.

Strava GPS activiteitenfeed Strava eigen dashboard iPhone

Een andere opvallende vernieuwing is dat je in Strava kan vastleggen welke uitrusting je gebruikt. Welke schoenen draag je, welke fiets neem je en hoe lang gaat je uitrusting al mee? De app lijkt zo nog maar één stap verwijderd van commerciële aanbiedingen voor je volgende sportproducten.

Dat Strava de verschillende apps aan het samenvoegen is, merk je bij binnenkomst als nieuwe gebruiker. Je kan Strava proberen zonder account en krijgt dan de keuze tussen hardlopen en fietsen als primaire sport. De hierboven beschreven functies zijn pas tot je dienst als je een account hebt aangemaakt.

Downloaden: Strava GPS Running and Cycling (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.