iPhone-app Pollennieuws 3.0: hoeveel last heb jij van hooikoorts?

Pollennieuws voor iPhone heeft een update gekregen, met een pollenkalender en een logboekje waarmee je kunt aangeven hoeveel last jij hebt van hooikoorts. Je kunt vergelijken met anderen in jouw regio of in Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pollennieuwsEr is een nieuwe versie van Pollennieuws beschikbaar gekomen. In deze app word je dagelijks op de hoogte gehouden van het pollen- en hooikoortsnieuws. Versie 3.0 heeft een paar nieuwe functies gekregen, zoals een pollenkalender en een logboek waarmee je eigen meldingen kunt doen. De pollenkalender toont de bloeiperiode van de belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden. Je kunt op die manier een verband leggen tussen de bloeiperiode van specifieke planten en jouw eigen klachten. Die eigen klachten kun je noteren in het logboekje. Hierin noteer je het verloop van je eigen hooikoortsklachten. De intensiteit en de belangrijkste symptomen schrijf je op, zodat je later kunt teruglezen wanneer de klachten optraden. Ook kun je je eigen hooikoortsbeleving vergelijken met andere meldingen uit je regio en uit heel Nederland.

Per gemeente en landelijk staan de meldingen in een grafiek, zodat je snel kunt zien of er in jouw regio veel klachten zijn. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer je aan deze app hebt. De app is inmiddels zo’n 15.000 keer gedownload (inclusief lite-versie). Natuurlijk kun je er ook zelf iets aan doen, om minder klachten te hebben. Onlangs was in het nieuws dat een Grieks dieet met veel fruit, groenten en noten beschermt tegen hooikoorts. Jongeren op Kreta die een dergelijke eetwijze volgen, blijken namelijk veel minder last te hebben van hooikoorts dan hun westerse leeftijdgenoten. Het zou worden veroorzaakt door antioxidanten en mineralen die in rode druiven, appels, grapefruits, tomaten en noten zitten.

Downloaden: Pollennieuws (€1,59) en Pollennieuws Lite (gratis)

pollennieuws iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 14:25
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp hooikoorts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.