Evernote 4.1 krijgt nieuwe iPad-interface en rich text-functies

Evernote heeft een update gekregen met een geoptimaliseerde interface voor de iPad, de mogelijkheid om gedeelde notitieblokken te gebruiken en het toepassen van stijlen en opmaak op notities.

evernote ipad bewerkenVorige week organiseerde Evernote de Evernote Trunk Conference, waar ze al lieten doorschemeren dat er een nieuwe versie van de iOS app aan zou komen. Vandaag is de vernieuwde Evernote in de App Store verschenen, met een paar gewilde functies. Zo is er een nieuwe interface gemaakt voor de iPad, is er ondersteuning voor gedeelte notitieblokken en is er rijkere opmaak mogelijk. Dat maakt het mogelijk om genummerde lijsten, bulletlijsten, vet/cursief/onderstreept, doorgehaald en highlight te gebruiken bij het bewerken van een notitie. Je kunt ook stijlen maken en bewerken. Evernote is net als voorheen gratis te downloaden.


In de app is een werkbalk met tabbladen aanwezig waarmee je kunt wisselen tussen stijlen, bijlagen en meta-informatie over een notitie. Op de iPad is het schermvullend bewerken van teksten nog steeds niet mogelijk, maar er zijn wel andere aanpassingen gedaan die het bewerken van notities prettiger maken. Zodra je een notitie wilt bewerken verschijnt deze als pop-over op het bestaande scherm. Vervolgens kun je tekst selecteren en de gewenste opmaakstijl kiezen. Maar meteen bij het opstarten van de app zijn de veranderingen te zien: in plaats van een lijstje met notities zie je een verzameling notitieblaadjes, netjes gerangschikt in een grid-weergave. Bij elke notitie zie je een glimp van de tekst, afbeelding, datum en dergelijke. Notities worden gerangschikt op maand, maar je kan ook filteren op titel, laatste update, stad, land of notitieboek. Dit doe je met de knoppen onderin het scherm.

evernote ipad 41

Notitieblokken die je met anderen deelt worden voortaan getoond zoals je eigen notitieblokken. Je kunt ze bekijken en doorbladeren, maar je kunt geen notities bewerken of aanmaken binnen zo’n gedeeld notitieblok. Verdere kleine verbeteringen: tikken op een afbeelding in een notitie start een diashow, je kunt voortaan zoeken in losse notities en je kunt (alleen op de iPad) meerdere notities selecteren om ze vervolgens te delen of te wissen. Voor Premium-gebruikers is er nog een ander extraatje: zij kunnen voortaan een wachtwoord op de app zetten.

Downloaden: Evernote (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.