Sport-app Runtastic krijgt meer mogelijkheden met kaart

Runtastic en Runtastic Pro voor iPhone hebben meer kaartmogelijkheden gekregen. Je ziet nu aan de kleur van de lijn hoe goed je presteerde.

Runtastic Pro iPhone hardlopen met appRuntastic en Runtastic Pro hebben een update gekregen met meer opties op de kaart. Als de betrouwbaarheid van Apple’s kaarten je (nog) niet bevalt, kan je nu kiezen voor de kaarten van de soms gedetailleerdere kaarten van OpenStreetMap. Die worden bijvoorbeeld ook gebruikt in de offline kaarten-app ForeverMap 2. Daarnaast is het traject dat je loopt voortaan gekleurd, zodat je op de kaart kan zie waar je hoe hebt gepresteerd. Dat is vergelijkbaar met de concurrent RunKeeper: aan de kleur van de lijn op de kaart kan je zien hoe snel je hebt gelopen, hoe regelmatig je liep en wat bijvoorbeeld je hartslag was.


Verder heb je vanaf Runtastic en Runtastic Pro keuze uit verschillende oriëntaties van de kaart. Je kan aangeven dat de kaart altijd op het Noorden gericht moet zijn als je loopt, maar kan ook instellen dat de kaart met je meedraait als je rent, fietst of een andere sport beoefent. Het maakt niet uit of je daarbij een beroep doet op Apple Maps of OpenStreetMap.

Runtastic gekleurde route prestaties Runtastic Pro geschiedenis bekijken

Runtastic loopt geweldig hard op de iPhone, Android en het web. De toepassing geniet in totaal meer dan 25 miljoen mobiele gebruikers. Dat is meer dan RunKeeper (14 miljoen) en Nike+ Running (11 miljoen) bij elkaar opgeteld! Des te frappanter was het misschien wel dat de applicatie grote bedieningsproblemen had na een recente update in februari. Die zijn inmiddels verholpen. Versie 2.1.1 lost opnieuw enkele problemen op.

Opvallend is dat de 4,49 euro kostende Pro-versie met allerlei persoonlijk in te stellen doelstellingen populairder is in de Nederlandse App Store dan de gratis versie. De laatste heeft 727 beoordelingen, de betaalde variant liefst 1832. Beide varianten van de app genieten een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

Downloaden: Runtastic Pro (€4,49, met persoonlijke doelen stellen, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Runtastic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 14:30
Categorieën Gezondheid en fitness, Sport
Onderwerpen hardlopen, open street map, runtastic, sport
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.