Feedly werkt samen met iOS-nieuwsapps Reeder en Newsify

Feedly gaat de iOS-apps Reeder en Newsify ondersteunen. Beide apps zullen gebruik maken van de API die Feedly heeft gebouwd, als vervanger van Google Reader.

feedly iphone blauwOver minder dan een maand gaat Google de stekker uit Google Reader trekken. De tijd begint daarom te dringen om een vervanger te zoeken. Feedly lijkt daarbij een goede kandidaat: de afgelopen zestig dagen hebben ze hard gewerkt om op eigen benen te staan en dat blijkt te werken: in een blogposting laten ze weten dat 68% van de gebruikers die Feedly probeert, daarna blijft hangen en wekelijks actief blijft. Ze hebben een eigen iPhone-app, maar vandaag kondigen ze aan dat ze ook de apps Reeder, Nextgen Reader, gReader, Press, en Newsify gaan ondersteunen.


Met een Feedly-account kun je straks dus gewoon de populaire iOS-nieuwsapp Reeder blijven gebruiken. Reeder bood al ondersteuning voor Feedbin en zal ook Feed Wrangler ondersteunen. Newsify is ook verkrijgbaar op de iPhone. Ondersteuning voor alle genoemde apps zal vóór het einde van de maand worden doorgevoerd. Om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars heeft Feedly een API gemaakt, die een kloon van de Google Reader-API is. Daardoor is de kans groot dat de komende weken nog meer appmakers zich aansluiten bij Feedly.

Mocht je toch een alternatief zoeken: het aloude Digg is ook met een Digg Reader bezig, die eerst op iOS komt. Een kanshebber op de iPad is Mr. Reader, die Feed Wrangler, Fever en Feedbin zal ondersteunen.

Downloaden: Feedly (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 10:30
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, news, reeder
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.