urFonts en urLetters: schrijf brieven met eigen handschrift op de iPad

urFonts en urLetters zijn twee leuke iPad-apps waarmee je een eigen lettertype kan maken en waarmee je een brief kan schrijven.

urFonts eigen lettertype maken op iPadSoms duikt er opeens een applicatie die alleen om zijn idee al leuk is. In het geval van urFonts en urLetters gaat het om twee aparte apps die met elkaar samenwerken. Met beide apps op de iPad bij elkaar kan je een handgeschreven brief schrijven met computergemakken als backspace, kopiëren en plakken. Met urFonts maak je een geheel eigen lettertype door de letters te tekenen op het scherm van de iPad, met urLetters adopteer je het lettertype en schrijf je er een brief mee.

urFonts iPad hoofdletter schrijvenurFonts is duidelijk de eerste stap om te nemen vóór het schrijven van brieven. Je hebt een sjabloon waarin je alle letters van het alfabet in het klein en in het groot kan schrijven, en je mag eveneens aan de slag met de cijfers en zelfs leestekens om een lettertype heen. Je vult elke letter en elk teken in op een groot veld, waarop je met lijntjes ziet welke ruimte je aan de boven- en onderkant hebt. Een stippellijn geeft de hoogte aan waarop kleine letters eindigen ten opzichte van kapitalen.

Als je klaar bent met een lettertype, kan je het delen per e-mail of naar Facebook. Zo kunnen jij en anderen het lettertype ook gewoon toevoegen aan hun eigen tekstverwerker, mits geplaatst in de goede mappen. Maar je kan hem ook meteen op de iPad gebruiken met de aansluitende app urLetters.

urLetters brief schrijven lettertype kiezenIn urLetters kan je meteen aan de slag met je eigen lettertype nadat je bent ingelogd met je account. De applicatie werkt verder als elke andere tekstverwerker: je begint gewoon met schrijven. Helaas zijn er geen sjablonen voor brieven voorhanden, dus je zal alles even met de hand moeten uitlijnen. Maar het resultaat is misschien des te persoonlijker. De app plaatst de letters in je font dicht op elkaar zodat het zelfs kan lijken alsof je de tekst aan elkaar hebt geschreven, en dat ziet er aardig natuurlijk uit. Je kan letters versturen per e-mail of betaald op papier. Dat is met 3,59 euro per credit voor één brief niet al te goedkoop trouwens.

Als je op de iPad net zo kan schrijven als op papier, heb je aan urFonts en urLetters twee leuke iPad-apps waarmee je brieven in je eigen stijl kan schrijven. Het zal misschien wat tijd kosten om je lettertype zo te perfectioneren dat hij er echt leuk uitziet op het scherm, maar die tijd bespaar je daarna wellicht weer met het simpele computercorrigeren van fouten. Want schrijven in je eigen handschrift mag dan terug zijn; de tip-ex mag in de kast blijven.

Downloaden: urFonts (€2,69, iPad, iOS 6.0+)
Downloaden: urLetters (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 15:05
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.