iOS game-update: Angry Birds Star Wars officiële trailer, Frontline Tactics en The Hobbit

Angry Birds Star Wars is onthuld in een officiële trailer van het spel dat donderdag uitkomt voor de iPhone en iPod touch.

GU MA The Hobbit header iPhoneAanstaande donderdag komen de Angry Birds binnenvliegen in alweer hun vijfde game op de iPhone en iPod touch, dan volledig gedrapeerd is in Star Wars-saus met lightsabers, the force, Walkers, het empire en nog veel meer. Wordt het de openbaring van de serie die Angry Birds Space misschien niet helemaal was, of zijn de vogels nu echt kaalgeplukt? Wie vatbaar is voor pompeuze soundtracks en meer filmgeweld, kan zijn ei ook kwijt in het officiële iPhone-spel rondom The Hobbit.

The Hobbit: Kingdoms of Middle-Earth

GU MA The Hobbit Kingdoms iPhoneHoor je het Legolas zeggen? “Congratulations, you’ve just completed your first quest! Quests will help you guide trough the game.” Warner Bros heeft alle bekende figuren van stal gehaald om het spel van The Hobbit op de iPhone en iPod touch body te geven, maar ze zijn vergeten ook hun karakters mee te nemen. Het maakt niet uit of je als dwerg of als elf wil doorgaan: je begint met het bouwen van een dorp en voordat je zelf ook maar een keer hebt hoeven na te denken, word je middels pijltjes al even snel door alle functies van het spel geloodst. Zo bouw je een huis, zo in je er een prijs voor, zo ga je naar de boerderijen om wat voorraad te zaaien waarvoor je later terug kan komen in het spel. Word je er iets wijzer van? Amper. Want daarna kom je nog in de gigantisch drukke menu’s terecht zonder dat je weet waar te beginnen. De makers van dit soort spelletjes moeten echt eens hun best doen zichzelf op een leuke manier aan de speler te introduceren. En klopt het wel dat je meteen begint met tienduizenden stukken materialen in je voorraad? De oplossing om het spel onder de knie te krijgen is: Quests volgen. Worstel door en The Hobbit biedt het een en ander. Er is een constante online chat gaande waar het wemelt van de levendigheid en je kan legers klaarstomen om andere spelers aan te vallen, of om allianties te vormen met andere spelers en samen aan te vallen. Genoeg liefhebbers zullen niks anders zoeken in een gratis online spel. Voor beginners is The Hobbit echter een behoorlijke drempel.
Downloaden: The Hobbit: Kingdoms of Middle-Earth (gratis, universele app)

Beurtenshootouts: Frontline Tactics

GU MA Frontline Tactics iPhone iPod touchTerwijl het strategische X-Com ondertussen de handen op elkaar krijgt op de spelcomputers, is er ook op de iPhone en iPad een klein spelletje verschenen waarin je van boven een troep soldaten aanstuurt om de tegenstander op slimme manier om zeep te helpen. In Frontline Tactics begin je aanvankelijk met twee krachten die elk een beperkt aantal stappen kunnen zetten voor hun beurt voorbij is. Verzet je een man binnen de binnenste ring, dan mag hij daarna nog schieten; verplaats je hem buiten die ring, dan is zijn beurt afgelopen. Zo sluip je van muur naar muur, dekking naar gebouw om de veelvuldig opduikende tegenstanders te flanken en om te leggen. Daar is wel wat inzicht voor nodig: de tegenstander is ook niet dom en springt over muurtjes heen om erachter te kunnen schuilen bijvoorbeeld, wat de impact van jouw schot vele malen kleiner maakt. Met de normale wapenvoorraad kunnen soldaten elkaar zo’n drie keer doorzeven voordat er een neervalt, en als dat in jouw voordeel gebeurt, ruk je op en bereid je de volgende gevechtssituatie voor. Het is eenvoudig van opzet maar een flinke uitdaging om goed te doen. Daarvoor word je bijna te makkelijk verrast door tegenstanders die ineens opduiken, maar al die tijd al achter het dichtstbijzijnde boompje zaten of iets dergelijks. Genoeg pluspunten zijn er ook: het spel speelt soepel (als hij niet vastloopt bij de taalkeuze) en behalve tegen de computer, kan je online tegen anderen op welk platform ook spelen. Ook tegen pc-bezitters; dat maakt qua besturing en oneerlijkheid toch niet uit. Daarnaast kan je ook met een andere speler samenwerken tegen de computer en deel je de smart van de onaangename verrassingen. In beeld en geluid is het maar een simpel spelletje, maar in gameplay houdt Frontline Commando de microstrategen onder ons wel even zoet.
Downloaden: Frontline Tactics (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Angry Birds Star Wars

Er zijn niet zo gek veel trailers voor de iPhone, iPod touch en iPad die zoveel gewicht in de schaal leggen als Angry Birds Star Wars. Na een serie korte flauwe filmpjes als hak op de originele Star Wars-filmtrilogie en een serie aankondigende trailers, is nu de officiële officiële trailer van het aankomende Angry Birds-spel vrijgegeven. En die bevat meer actie dan de vogels ooit hebben gezien. Overal vliegen laserstralen, klinken lightsabers en zweven ruimtevaartuigen met een varkenssnuit. Op donderdag 8 november weten we of Angry Birds Star Wars de moeheid die wij inmiddels wel hebben opgelopen met de serie, kan doorbreken. May the force… enzo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 18:54
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, the hobbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.