Sneeuwhoogte.nl iPhone-app heeft uitgebreid wintersport-weer

Sneeuwhoogte.nl is een nieuwe iPhone-applicatie die je op de hoogte stelt van het weer, de sneeuwhoogte en de kwaliteit van de plek waar je op wintersport gaat. Ook bevat de iPhone-app een uitgebreide weersvoorspelling.

Sneeuwhoogte.nl iPhone iPod touchEr is een vierde applicatie in de App Store uitgebracht voor de iPhone die de naam Sneeuwhoogte draagt. Na Sneeuwhoogte, Sneeuwhoogte+ en Sneeuwhoogte Bizztravel (waarvan twee onze lijst nuttige wintersport-apps haalden), heeft ook de website Sneeuwhoogte.nl een gelijknamige app uitgebracht. Met de applicatie zie je de dikte van de sneeuw in wintersportgebieden en kan je live webcams bekijken, maar het onderscheidt zich met een uitgebreide weersvoorspelling voor de wintersportgebieden.


Elke dag rond de klok van half negen ‘s ochtends publiceert Sneeuwhoogte.nl een uitvoerig geschreven verslag over het weer in verschillende populaire wintersportgebieden van Nederlanders. Er wordt teruggeblikt naar de afgelopen periode, een groter plaatje met actuele ontwikkelingen geschetst en je leest wat voor een weer er in de loop van de dag wordt verwacht. De voorspelling wordt aangevuld met foto’s, video’s en grafieken en vermeldt bovendien hoeveel sneeuw je ongeveer in de loop van de dag mag verwachten. Maar als het daarop aankomt, biedt de app nog twee verschillende tabbladen die je misschien beter van dienst zijn.

Zonder een cent voor te betalen, kan je in Sneeuwhoogte.nl de gevallen en de verwachte sneeuw op kaarten bekijken. De sectie Sneeuwkaarten biedt kaarten van de komende 24 uur, komende 24-48 uur en de komende 5 dagen en blikt terug in dezelfde tijdsbestekken. De kaarten staan aanvankelijk onleesbaar klein in beeld, maar je kan ze inzoomen tot je een goed beeld krijgt van de sneeuwval in Zwitserland, Oostenrijk, het Noorden van Italië en Slovenië. Als je het liever voor je eigen wintersportgebied wilt zien, kan dat onder het tabblad Sneeuwhoogte.

In zijn voornaamste functie verschilt Sneeuwhoogte.nl weinig van de eerder uitgebrachte aanbiedingen op de markt. Met de plus rechtsboven in beeld zoek je een gebied op en voeg je het toe. Daarna kan je op de overzichtspagina meteen zien hoeveel sneeuw er op de top en hoeveel in het dal ligt. Druk op een gebied en je ziet het huidige weer, de pistekwaliteit, de open pistes, open liften, de sneeuwkwaliteit, de laatste sneeuwval en de afstand die je kan langlaufen. Webcams geven toegang tot de camera’s die op het gebied hangen. De webpagina waarop die staan, wordt in de applicatie geopend. De app blinkt uit in de Weersvoorspelling die erbij staat. Je ziet de dag- en nachttemperatuur van vandaag en de volgende twee dagen en ziet globaal het weer van de komende vijf dagen. Ook de temperatuur per hoogte staat vermeld. Kaarten van de skipistes ontbreken dan weer.

Sneeuwhoogte+, wat ons betreft de te kloppen applicatie op het gebied van wintersportweer, heeft er met de uitgebreide weerinformatie van Sneeuwhoogte.nl een forse concurrent bij. Daar tegenover staat dat Sneeuwhoogte.nl geen pushmelding geeft als er sneeuw valt in je gebied – een verrassing die je dag kan maken.

Downloaden: Sneeuwhoogte.nl (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.