Lettervreters: prentenboek voor kinderen op de iPad

Lettervreters, vuurtorens en piratenboten is een digitaal prentenboek voor de iPad. Kinderen kunnen niet alleen naar de afbeeldingen kijken, maar kunnen het verhaal van Charlotte Doornhein ook zelf lezen en laten voorlezen.

Lettervreters iPad prentenboekWat gebeurt er als je een klein broertje hebt dat net kan kruipen en op ontdekkingstocht door het hele huis gaat? Het digitale prentenboek Lettervreters voor de iPad brengt het in beeld. Storm is het kleine broertje van Ian en sluipt het hele huis door op zijn buik. De fantasie van Ian, zelf ook niet al te oud, slaat op hol en binnen de kortste keren branden er vuurtorens in de woonkamer en stroomt er een zee door het huis.


Lettervreters, vuurtorens en piratenboten is de volledige naam van het prentenboek dat zich richt op kinderen van 3 jaar en ouder. Althans, prentenboek: zo noemt de uitgever het. Lettervreters afbeelding uit boekDe applicatie laat zich ook prima lezen door beginnende lezers omdat er tekst bij staat. Het kan dus ook voorgelezen worden, maar als je daar geen zin in hebt, neemt een voorleesstem het graag van je over. De tekst kan evenwel uit beeld worden getoverd, waarbij de kinderen alleen de tekeningen zien en het verhaal wordt voorgelezen.

Het boek is geschreven door Charlotte Doornhein en is niet in een virtuele boekenwinkel op de iPad te koop, maar wordt aangeboden als een losstaande applicatie.

Downloaden: Lettervreters (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.