Schaatsprestaties.nl: meet je tijd en snelheid op het ijs

De iPhone-app Schaatsprestaties.nl houdt je gegevens op de ijsbaan bij. Als je de schaatsen hebt ondergebonden, toont deze app je gemiddelde snelheid, afgelegde afstand en je verbrande calorieën.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Schaatsprestaties.nl iPhone iPod touchWe hebben de applicatie Schaatsprestaties.nl al even genoemd in de iCulture Weekly die we gisteren publiceerden, maar met een oog naar buiten en de weersvoorspellingen is het beslist een applicatie om nog even apart te behandelen. Met de app zie je hoeveel meters je hebt afgelegd op het ijs, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel calorieën je ermee hebt verbrand. Het commentaar van een audiocoach motiveert je door te gaan.

Schaatsprestaties.nl is gratis te downloaden, maar verwacht wel dat je een account aanmaakt voor de bijbehorende website. Op het account worden je prestaties bijgehouden en kan je al je statistieken nog eens teruglezen. Schaatsprestaties statistiekenJe kan je prestaties vervolgens ook delen op Twitter en Facebook, als je verkleumde handen het toelaten althans.

Als je de applicatie aanzet, word je meteen om je locatie gevraagd. Daar moet je mee akkoord gaan als je de statistieken wilt bijhouden. Immers kan de applicatie anders je locatie en dus niet je progressie in de gaten houden. Het betekent wel dat Schaatsprestaties.nl een aanslag doet op de batterijduur van je iPhone, dus het is zaak om met een volle batterij aan je sessie te beginnen. Eerst lijkt het nog even alsof GPS niet werkt in de app, maar zodra je het startsein geeft in het tabblad Tijd meten, wordt de GPS actief en kan je meteen beginnen met schaatsen. Vanaf dat moment wordt je totale tijd, je afgelegde afstand, je snelheid en het aantal verbrande calorieën in de gaten gehouden. Tijdens en na het schaatsen kan je ook kiezen om je afgelegde route te bekijken en je gegevens in een grafiek te zien. Daar zie je wanneer je het snelst bent of was. Schaatsprestaties audiocoaching aan uitDe x-as houdt je afstand bij, de y-as laat zien hoe snel je schaatste.

Het tabblad Jouw Profiel is interessant als je meer sessies hebt geschaatst. Dan zie je wat je totaal afgelegde afstand was en zie je de laatste tijden die je hebt afgelegd op een baan. Ook als er geen ijs ligt, kan je de applicatie namelijk gebruiken. In het tabblad kaart worden de overdekte kunstbanen in Nederland keurig in Google Maps weergegeven. Je ziet de afstand van de baan als je op een pijl achter een naam drukt.

In de app kan je voor jezelf instellen wanneer je wilt schaatsen. Dat vul je in op de agenda die gekoppeld wordt aan een alarm, zodat je een bericht krijgt als je snel je Noren mag onderbinden. Ook kan je aangeven of je een Nederlandstalige audiocoach wilt activeren. Die geeft je desgewenst elke kilometer of elke minuut (!) een oppepper om verder te gaan. Als je eveneens achtergrondmuziek hebt aanstaan, valt die even weg zodat je de boodschap van de coach duidelijk hoort. De grootste vraag is dan nog of je het knarsen en het kraken van het ijs graag opgeeft voor de audiocoaching.

Downloaden: Schaatsprestaties.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2012, 2:48
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen schaatsen, weerbericht, winter, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.