Onderzoek: iOS-apps crashen vaker dan Android-apps

Het bedrijf Crittercism keek naar het aantal gecrashte iPhone-apps tussen 1 en 15 december 2011. Hieruit bleek dat de meeste crashes plaatsvond onder iOS 5. Het merendeel van de crashes vond plaats op een iOS-device.

Android iPhoneOver Android wordt wel eens gezegd dat veelapps in betaversie worden uitgebracht, omdat toch niemand ze controleert voordat ze in de Android Market verschijnen. Misschien is dat waar, maar het betekent niet dat de apps per definitie slechter zijn. In een onderzoek van het bedrijf Crittercism werd aandachtig gekeken naar het aantal gecrashte apps op iOS en Android tussen 1 en 15 december 2011. Daaruit bleek dat verreweg de meeste apps crashten onder iOS 5.0.1, gevolgd door iOS 4.2.1.

In het eerste kwartiel van het onderzoek crashte 0,51 procent van de iOS-apps tijdens het opstarten, terwijl dit bij Android 0,15 procent was. in het tweede en derde kwartiel registreerde iOS 1,47 en 3,66 procent app-crashes, terwijl Android-apps in diezelfde periode 0,73 en 2,97 procent van de keren ongewild afsloten.

Het grote aantal crashes onder iOS is volgens Crittercism te wijten aan iOS 5: Apple bracht in oktober een nieuwe firmwareversie uit, die in één keer door veel gebruikers met een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 en derde of vierde generatie iPod touch geïnstalleerd werd. Ondertussen moesten er veel apps door ontwikkelaars worden geoptimaliseerd voor iOS 5, om ervoor te zorgen dat ze niet zomaar crashen. De balans zal wellicht verschuiven zodra Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor meer Android-telefoons beschikbaar is.

Bron: Forbes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 21:37
Categorie Uncategorized
Onderwerpen android, crash, ios 3, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.