iPad App Gemist: Band of the Day, Avid Studio, Veronica Gids en meer

Elke week blikt iPadclub.nl terug op de opzienbarende nieuwe applicaties die de afgelopen week voor de iPad zijn verschenen. Deze week waren dat onder meer een professionele jingleplayer en een vernieuwde televisiegids.

Avid Studio filmbewerken iPadZelfde rubriek, nieuwe naam. De iPad App Weekly gaat voortaan door het leven als App Gemist. Waarom? Omdat het de lading net even iets beter dekt. Elke week passeren bijna onnavolgbaar veel nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub kiest dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist.

AG Yamaha NoteStarYamaha Notestar – Dat ene unieke exemplaar van een partituur is misschien waardevol om te hebben, maar er is ook heel wat bladmuziek dat je liever digitaal wilt hebben. Geen gezeul meer met boeken en mappen vol bladmuziek, maar één apparaat van 600 gram waarmee je altijd alles bij de hand hebt. Net als bij studieboeken kan het zin hebben om ook je bladmuziek digitaal te maken. Yamaha helpt daarbij met een nieuwe app, waarmee je bladmuziek op de iPad kunt meenemen.
Downloaden: Yamaha Notestar (gratis)

AG De bovenkant van Nederland HD iPadDe Bovenkant van Nederland HD – Met het televisieprogramma Nederland van Boven dat opzien baart op Nederland 3, kun je wel zeggen dat de iPad-applicatie De Bovenkant van Nederland HD op het goede moment is uitgebracht. De app laat bijna 500 luchtfoto’s met toelichting van het land zien, van de typische Amsterdamse grachten tot het Parc Sandur in Emmen, dat qua vormgeving op de palmboom-eilanden in Dubai lijkt. Er is ook een gratis Lite-versie beschikbaar die de foto’s van 3 provincies laat zien.
Downloaden: De Bovenkant van Nederland HD (€1,59)

AG PGA Tour HD iPadPGA Tour HD – Je zou het bijna vergeten met de vaak sfeervolle beelden van strakgetrokken natuurgebieden op de televisie, maar achter golf steekt ook ontzettend veel statistiek. Die maakt de nieuwe applicatie PGA Tour HD inzichtelijk. Van de handicap van de beste golfers op de wereld, tot hun baangemiddeldes en hun scores op de holes: PGA Tour HD heeft het. De applicatie vertaalt de informatie van de officiële website van het golftoernooi op een bijna overdonderende wijze naar de iPad.
Downloaden: PGA Tour HD (gratis)

AG Band of the Day iPadBand of the Day – Een kalender waar muziek uit komt, dat is een treffende beschrijving van Band of the Day. Sinds de laatste update is de iPhone-applicatie geoptimaliseerd voor de iPad en kan je nu ook op het tablet een dag van de maand selecteren om de band van de dag te leren kennen. Vervolgens kun je een aantal nummers van de artiest horen, een recensie en biografie lezen, tweets erover volgen en de albums van de artiest verkennen. Bovenal ontdek je nieuwe muziek met Band of the Day.
Downloaden: Band of the Day (gratis)

AG JotStudio iPadJotStudio – Adonit is geenszins bescheiden over haar Jot-stylus die voor tablets als de iPad leverbaar is. Dat onderstreept ze met de gloednieuwe applicatie JotStudio, die ‘speciaal gemaakt is voor de beste stylus voor de iPad’. De app is ter introductie een week lang gratis te downloaden en gaat daarna 1,59 euro kosten. Hoe meer functies de app krijgt, hoe duurder de app echter zal worden. Een goede reden om er snel bij te zijn, ook als je geen stylus voor de iPad hebt.
Downloaden: JotStudio (gratis/ €1,59)

AG Longform nieuws iPadLongform – Longform is een dienst die de beste artikelen van internet verzameld. Met de nieuw verschenen iPad-app heb je altijd goed leesvoer bij de hand. Een redactie bepaalt wat lezenswaardig is, zodat je zelf niet hoeft na te denken. De artikelen zijn afkomstig uit 25 gerenommeerde bronnen, zoals The New Yorker. Interessante stukken kun je bookmaker en in Read It Later of Instapaper opslaan zodat je ze later ook offline kunt lezen. Mag de hele wereld weten hoe fantastisch een bepaald artikel is, dan zijn Facebook, Twitter en Tumblr ook voorhanden.
Downloaden: Longform (€3,99)

AG AVid Studio iPadAvid Studio – Cameraploegen, nieuwsredacties en zelfs filmstudio’s werken met de professionele videobewerkingssoftware van Avid – en nu is de basis van die software voor een habbekrats te koop op de iPad. Avid Studio verlangt 3,99 euro van je en laat je professioneel filmbewerken op de iPad. Je hebt toegang tot drie geluidssporen, een groot arsenaal aan montage-effecten en kan naast video ook losse audio en foto’s in de applicatie zetten. Ook kan je tekst implementeren en is picture-in-picture mogelijk.
Downloaden: Avid Studio (€3,99)

AG Dekamarkt iPad iPhone iPod touchDekaMarkt – De iPhone-app van de supermarktketen DekaMarkt heeft een update gekregen, waardoor hij nu ook optimaal van het iPad-scherm gebruikmaakt. De app bevat een aantal recepten, waarvan je de ingrediënten op een boodschappenlijstje kunt zetten. Dit lijstje kun je vervolgens synchroniseren met de iPhone-versie van de app, zodat je hem makkelijk in de supermarkt erbij pakt.
Downloaden: DekaMarkt (gratis)

AG Jingleplayer by VHU iPadJingleplayer by VHU – Soms zijn er iPad-apps die niet direct interessant zijn voor het grote publiek, maar waar een kleine groep gebruikers al heel lang op wacht. VHU Europe is daar een mooi voorbeeld van. Het is een applicatie die een professionele Jingleplayer biedt die DJ’s kunnen gebruiken in de radiostudio. Het idee is bedacht door onder meer 3FM-DJ Bart Arens en audiovormgever VHU Europe heeft de app vrijdag uitgebracht.
Downloaden: Jingleplayer by VHU (gratis)

AG Veronica TV App HDVeronica TV App HD – Het bekende televisiemagazine Veronica biedt vanaf vrijdag een nieuwe tv-gids voor de iPad aan. Veronica Magazine TV App HD laat je na het opstarten in één keer in een tijdlijn zien wat er op die dag precies op televisie is. Door je Facebook-account aan de app te koppelen kun je via het sociale netwerk aangeven wat je van een programma vindt en wanneer je iets aan het kijken bent. Gebruiken je vrienden de app, dan zien zij waar je naar kijkt.
Downloaden: Veronica TV App HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2012, 9:19
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.