Runmeter 9.0: hardloop-app krijgt grote hoeveelheid verbeteringen

Runmeter 9.0 voor iPhone introduceert universele ondersteuning voor iPad en iCloud en toont meer statistieken bij je workouts.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Runmeter GPS Track Running iPhone 9.0Door de constante vernieuwing van de ren-apps Nike+ Running, Endomondo Sports Tracker, Runtastic en Runkeeper, is de oudgediende iPhone-app Runmeter de laatste tijd misschien een beetje onder de voeten gelopen. Nu heeft de app een grote update naar versie 9.0 gekregen. De app is universeel geworden, heeft iCloud-ondersteuning en gebruikt de iPad om de workouts aan te passen die je met de iPhone-app wil doen.

Dankzij iCloud komen je aangepaste trainingen door in de iPhone-app. Zo is de iPad eigenlijk het management-instrument geworden voor de iPhone, al kan je een 3G-iPad met GPS ook gebruiken om mee te lopen. Mocht dat fout gaan, dan slaat iCloud dus in ieder geval nog de gegevens op.

Runmeter iPhone app bijgewerkt versie 9.0Qua het beheren van je workouts, gaat Runmeter nog verder. Je kan workouts online terugkijken en delen en net als je gedeelde workouts op Facebook vanaf versie 9.0, worden de gegevens daarin constant ververst. Om de paar minuten krijgen de online platformen waarop je een workout deelt, bijgewerkt. Likes en reacties van vrienden via Facebook hoor je ingesproken in de app terwijl je bezig bent. Denk er daarbij wel aan dat de app is ingesteld op de Engelse taal. In je eigen online workouts zie je nu ook markers voor intervallen, grafieken van snelheid, je hartslag en kracht.

Verder geniet de app nu ondersteuning voor power meters, wat vooral handig is voor het fietsen – iets wat je ook gewoon kan doen met Runmeter. De app wordt niet voor niets ook verkocht wordt onder de namen Cyclemeter en Walkmeter. Dankzij de ondersteuning zie je tijdelijke kracht, gemiddelde kracht en kan je stopwatch-tijden meten zonder er zelf voor een knop te hoeven indrukken. Mededelingen in je oor melden je hoe het gaat. Je kan de data exporteren als TCX-bestand. Op de website van ontwikkelaar Abvio zie je een lijst van de ondersteunde Power Meters.

Downloaden: Runmeter (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 2:35
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fietsen, fitness, hardlopen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.