Tonido: met meer opties van pc of Mac naar iPhone streamen

Tonido is een app waarmee je vanaf de pc of Mac kan streamen op de iPhone en iPad. Je mag gratis 2GB synchroniseren en kan meer kopen.

Tonido iPhone-app streaming headerDe universele streaming-app Tonido, waarmee je bestanden van de pc of Mac op je iPhone of iPad kan wergeven, is een grote update ondergaan. Met de applicatie kon je al je gehele computer doorzoeken vanaf het touchscreen, maar in versie 4.0.2 zijn er nog wat handige functies bijgekomen. De meest voorname is dat video nu direct wordt overgezet terwijl je aan het streamen bent, in een bestandsformaat waar de iPhone mee overweg kan.

Het trucje is niet nieuw: we zagen het eerder al in vergelijkbare applicaties, zoals het onlangs uitgebrachte QuikIO. Tonido doet het transcoderen wel met een behoorlijk kwaliteitsbehoud: zo optimaliseert het video’s zelfs voor weergave in 1080p. Het streamen van muziek is ook aangepakt in de nieuwste versie van de applicatie en gaat nu soepeler en met alle gangbare audioformaten. De app laat zich bedienen als een playlist, dus je kan met knoppen simpel door de geselecteerde of gesorteerde muziek gaan. Dat kan zowel via Wi-Fi als 3G. De laatste grote toevoeging van de nieuwste update is AirPlay-ondersteuning, waarmee je de beelden onder andere kan doorsturen naar een televisie via Apple TV.

Tonido is geen een online opslagdienst. Je hebt niet te maken met een opslaglimiet, maar wel heb je de beperking dat je niet meer dan 2 gigabyte mag synchroniseren. Als je meer wilt, heb je een Pro-abonnement nodig waarover je kan lezen op de website van Tonido. Ook dien je een desktop-toepassing te installeren op het streamen te laten werken.

Downloaden: Tonido (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Tonido muziekspeler Tonido preview in beeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 18:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, remote control, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.