Nederlandstalige iPad-app New Scientist verschenen

De Nederlandstalige iPad app De Week van New Scientist bevat de beste artikelen van afgelopen week.

iPad-new-scientistNog net voor de kerstsluiting heeft uitgeverij Veen een nieuwe iPad-app uitgebracht. De iPad-app De Week van New Scientist biedt elke week het belangrijkste wetenschapsnieuws, geschreven door de internationale redactie en aangevuld met Nederlandse nieuwtjes. De iPad-editie komt op dezelfde dag uit als het Engelstalige weekblad, zodat je nu voor de keuze staat: wachten op de Engelstalige editie, of de verrijkte Nederlandse versie.

Er zitten ook regelmatig speciale edities in de app, die gaan over onderwerpen als technologie, kosmologie of het menselijk lichaam. Je hebt een iPad met iOS 6.1 of hoger nodig. Een losse editie kost tijdelijk €0,89, terwijl een maandabonnement met minimaal zes nummers €4,99 kost.

ipad app week van new scientistDenk je nu: “Ha leuk, ik heb al een abonnement, kom maar op met die app!” dan zul je tegen een teleurstelling aanlopen. Het is “technisch niet mogelijk” om de abonnees van de papieren editie gratis toegang te geven tot de app. Bovendien komt de inhoud van de app niet overeen met de inhoud van het maandblad of de artikelen op de site. Dat is misschien een teleurstelling, maar als je fan van New Scientist bent kan je het ook zien als een kans om nóg meer artikelen van je favoriete wetenschapsblad te lezen.

De wekelijkse nieuws-app is volgens hoofdredacteur Irene de Bel een logische aanvulling op het maandblad. “Met de app kunnen we voorzien in de snelle nieuwsvoorziening waar New Scientist juist zo sterk in is”, aldus De Bel. De uitgever ziet het als een à-la-carte-menu, waarbij de iPad-app een van de onderdelen is om de abonnees en meelezers van nieuws te voorzien. Veen Media brengt ook bladen als Jamie Magazine, Maarten, Filosofie Magazine, Historisch Nieuwsblad en voorheen Bright uit. Bright gaat nu zelfstandig verder, ook als digitaal magazine. De makers waarschuwen dat de gebruikte software nog in bèta draait, waardoor nog niet alle functionaliteiten live zijn.

Downloaden: New Scientist (gratis, met in-app aankopen, iPad, iOS 6.1+)

nenew scientist ipad groot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2013, 9:02
Categorieën Kiosk, Onderwijs
Onderwerpen prss, tijdschriften, wetenschap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.