Dolphin Browser 6.0: nieuw design en surfen in volledig scherm

De onafhankelijke iPhone-webbrowser Dolphin Browser is vernieuwd naar versie 6. Die geeft de app een strakkere interface waarbij er meer ruimte is voor de webpagina zelf, omdat het menu meteen verdwijnt bij het scrollen.

Dolphin Browser 6.0 iPhone iPod touchHij staat misschien in de schaduw van een nieuwe, onafhankelijke webbrowser als Google Chrome, maar Dolphin Browser laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Versie 6.0 geeft de browser een totaal nieuw en strakgetrokken interface, waarin je met een veegbeweging snel kan schakelen naar het overzicht van tabbladen, om een nieuwe pagina te selecteren en te bekijken. Ook verdwijnen de menubalken voortaan automatisch zodra je scrollt op een pagina. De app benut het scherm van je iPhone domweg beter.

Als je gestopt bent met scrollen en kort op het beeld tikt, zie je de menubalken weer in beeld verschijnen. Daar is trouwens nog het een en ander aan veranderd. Je kan alle openstaande tabs voortaan aan een balk aan de rechterkant van het scherm zien. Daar staan ze in een lijstweergave onder elkaar gepositioneerd.

Het instellingenmenu is verschoven naar onderen en komt tevoorschijn als je het beeld even aanraakt. Daar vind je ook de handige Find in page-optie waarmee je op de pagina kan zoeken – een van de zo bejubelde functies van de browser. De adresbalk laat daarna mogelijke zoekopdrachten zien terwijl je een zoekterm invult, net als bij bijvoorbeeld Google Chrome. Daarnaast zijn de opstartpagina’s van de app ververst. De pagina met snelkoppelingen en de pagina waarop je geïnstrueerd wordt om gestures in beeld te tekenen om een pagina te bezoeken, zien er frisser en moderner uit dan voorheen.

Downloaden: Dolphin Browser (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 15:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.