Prijzen van iPad-applicaties relatief hoog

Prijzen van nieuwe iPad-games zijn aanvankelijk vrij hoog, valt op als je de prijzen vergelijkt met enkele populaire iPhone-games.

ipad app storeMacRumors slaagde erin om een aantal prijzen van iPad-applicaties te achterhalen en daaruit blijkt dat de prijzen van de applicaties soms aanmerkelijk hoger liggen dan hun iPhone-tegenhanger. Ter vergelijking een aantal prijzen:

  • Flight Control HD: €3,99 (op de iPhone €0,79)
  • Enigmo Deluxe: €7,99 (op de iPhone €2,39)
  • Cro-Mag Rally for iPad: €7,99 (op de iPhone €2,39)
  • Labyrinth 2 HD: €5,99 (op de iPhone €3,99)
  • Real Racing HD: €7,99 (op de iPhone €3,99)


Nu is het wel zo, dat Cro-Mag Rally bij de lancering op de iPhone aanvankelijk ook €7,99 kostte. Bovendien zijn de iPad-versies soms niet te vergelijken met de iPhone-games: ze zijn uitgebreider, bieden meer detail en soms ook meer karakters en levels. Een ander punt is, dat de prijzen misschien nog niet definitief zijn. Ontwikkelaars van iPad-games kunnen profiteren van het feit, dat er bij de lancering van de iPad App Store nog maar weinig keuze en dus ook minder concurrentie is.

Toch kun je je afvragen: is ruim viermaal zo duur (zoals bij Flight Control) nog wel schappelijk?

ipad apps

Sommige iPad-applicaties zijn al op 19 maart in de App Store gelanceerd (ze zijn nog niet zichtbaar voor het gewone publiek, maar waren wel korte tijd zichtbaar in de preview-webpagina’s van iTunes). Omdat er al ontwikkelaars zijn die de iPad in handen hebben, zijn er ook al mensen die de applicaties kopen en downloaden, al is het nog op beperkte schaal.

omni graph sketcher

Een voorbeeld van een dure applicatie is OmniGraphSketcher: die gaat $14,99 kosten (€11,99 in de Europese App Stores).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2010, 12:11
Categorie Uncategorized
Onderwerpen game, ipad, ipod touch, muziek, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.