Brushes voor iPad straks meteen beschikbaar in App Store

Brushes voor iPad is bij de lancering op 3 april meteen beschikbaar. Met Brushes kun je tekeningen en schilderijen maken op de iPad, waarbij meer ruimte is op het scherm.

brushes iconBrushes is een tekenpakket dat tijdens de lancering van de iPad (op 28 januari) al even werd gedemonstreerd. De applicatie leek op dat moment al redelijk af en het is dan ook niet verrassend dat de applicatie straks bij de lancering van de iPad meteen via de App Store verkrijgbaar zal zijn. Brushes maakt optimaal gebruik van het grotere scherm van de iPad en zal wat duurder zijn dan de iPhone-versie: €7,99 in plaats van €3,99. Brushes is een illustratie- en schilderapplicatie met meerdere lagen, kwasten, een color picker en een historiefunctie (undo/redo).

brushes ipadJe kunt meteen exporteren naar Flickr en je kunt makkelijk op Mac OS X een QuickTime-filmpje maken, waarin het ontstaan van je tekening stapgewijs is te zien. De resultaten zijn op YouTube te vinden.

Sinds ontwikkelaar Jorge Colombo een cover voor de New Yorker maakte (daarna volgden nog drie covers) kreeg de applicatie pas echt bekendheid. Er zijn inmiddels Flickr-groepen ontstaan waarin mensen laten zien wat ze met Brushes hebben gemaakt.

Zo kun je bijvoorbeeld eigen foto’s importeren in Brushes, zodat er alvast een begin is gemaakt. Je kunt inzoomen van 70% tot 1600% om de details uit te werken en er is een ingebouwde webserver om gemaakte tekeningen naar een willekeurige computer te downloaden.

Wie het alvast op de iPhone wil proberen: Brushes kost €3,99. Hou er wel rekening mee dat je straks voor de iPad een aparte app moet kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2010, 11:12
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.