Predict-A-Ball: voetbalstanden voorspellen met Nederlandse app

Voetbalstanden voorspellen op de iPhone kan met de Nederlandse gratis app Predict-A-Ball, op een leuke Tinder-achtige manier.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Predict-A-Ball iPhone Android iOS 7Het voelt alweer als een lange tijd geleden dat we bij iCulture enthousiast waren over Football Meister, een Nederlandse iPhone-app waarmee je voetbalstanden kon voorspellen tegen je vrienden. Kijken we erop terug, dan is het niet zo vreemd dat de applicatie inmiddels verdwenen is uit de App Store: het spel werd eigenlijk bij elke update ingewikkelder. Daarom is het zo fijn dat er een nieuwe Nederlandse app is om voetbalstanden in te voorspellen tegen vrienden. En: Predict-A-Ball voor iPhone en Android houdt het lekker simpel.

Update: Predict-A-Ball heet tegenwoordig ScoreMaster. Lees ons nieuwe artikel over deze app:

Predict-A-Ball is ontwikkeld door het team achter Weathercube, Appsuperb. Ook nu is het ontwerp weer slim: Predict-A-Ball animeert leuk en voelt aan als een officiële Eredivisie-app, door de vorm van de interface en het kleurgebruik. Dat is de app echter niet. Behalve wedstrijden uit de Nederlandse competitie, kan je er ook wedstrijden uit buitenlandse competities mee voorspellen. Je hebt het niet voor het zeggen: de app bepaalt waar iedereen in die week zijn voorspelling over mag doen.

Predict A Ball voetbalstand voorspellen Predict A Ball extra goalspel

Voorspellen op de Tinder-manier

We kunnen er lang omheen draaien, maar zeggen het liever direct: Predict-A-Ball maakt voetbalstanden voorspellen leuk. De applicatie gebruikt het veegsysteem van mailapp Triage en dating-app Tinder om standen te voorspellen. In het midden zie je een blad met de wedstrijd. Sleep hem naar boven als je een gelijkspel verwacht, naar links voor een overwinning van de thuisploeg en naar rechts als de uitspelende partij wint. En dan krijg je nog een bonuswedstrijd. Daarmee voorspel je niet alleen wie wint, maar ook hoeveel doelpunten er worden gescoord door welk team. Opnieuw met veegbewegingen, maar nu stuur je een bal naar een doel om een goal te noteren. Minder intuïtief, maar net zo leuk.

Spelen tegen je stad

Predict-A-Ball verplicht je om in te loggen met Facebook voor een account. Dat schrikt een potentiële gebruikersgroep altijd af, maar het maakt de opstartprocedure wel lekker snel. Daarnaast geef je je plaatsnaam aan. Die is bepalend voor je aanzien in het spel: de app heeft ranglijsten op plaats, provincie en op landsniveau. Ontwikkelaar Stijn Veeger vertrouwt iPhoneclub toe dat een ranglijst met alleen je Facebook-vrienden de volgende stap is. Er wordt gedacht over de optie om subgroepen aan te maken, maar daar is nog geen knoop over doorgehakt.

Predict A Ball resultaten Predict A Ball terugkoppeling score

Door de vingers

Vooralsnog speel je Predict-A-Ball dus niet direct tegen vrienden, tenzij je besluit de voorspellingen en je behaalde score te delen op sociale netwerken zodat ze het zien. We zien het nog door de vingers. Door de eenvoud van de app en de leuke bediening is het voorspellen van voetbalstanden écht leuk met Predict-A-Ball.

Downloaden: Predict-A-Ball (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 14:00
Categorieën Games, Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen football meister, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.