Joe Danger Infinity: vrolijke platformgame op de brommer

Joe Danger Infinity voor iPhone en iPad is de speelgoed-opvolger dan Joe Danger, het populaire platformspel op de brommer.

Joe Danger Infinity iPhone iPadHet is exact een jaar geleden dat de brommerrijdende stuntman Joe Danger zijn debuut maakte op de iPhone en iPad. Dat maakt het volgens ontwikkelaar Hello Games een perfect moment voor het vervolg. Joe Danger Infinity geeft het springen en stunten met je brommer een speelgoedthema, introduceert baasgevechten en laat je scheuren op meer dan twintig soorten voertuigen. Daarnaast kan je nu ook allerlei personages sparen, waaronder piraten en mannetjes die lijken op Lego- en Playmobil-poppetjes.

Echte platformgame

Meer dan nog dan het origineel vorig jaar is Joe Danger echt een platformspel. Het lijkt misschien een van de vele games waarin je een brommer rechthoudt op de baan terwijl je allerlei stunts uitvoert, maar op de juiste momenten springen en munten verzamelen is veel belangrijker in Infinity. Bovendien wordt je belaagd door echte platformgame-gevaren. Kanonnen schieten verfklodders waar je onderdoor moet duiken, een bij houdt letters vast waar je naartoe moet springen om ze te halen en bij de eindbazen spring je bijvoorbeeld over kogels heen die je kant op vliegen. Stunten doe je vooral om een hogere score op een level te halen dan vrienden.

Joe Danger Infinity iPhone 100 levels

Barstensvol spaarwaar

Feitelijk kan je Joe Danger Infinity niet eens meer een brommerspel noemen. Je begint weliswaar met het racen op een gemotoriseerde tweewieler, maar binnen no-time kan je met de munten uit behaalde levels allerlei andere voertuigen kopen. Een raket om op te zweven, een legerjeep, een vliegtuig en ook een tank behoren tot het grote arsenaal waarop je de stuntlevels kan voltooien. Behalve nieuwe voertuigen is er nog veel meer spaarwaar in het spel trouwens: je spaart constant voor nieuwe personages die je op het voertuig zet en ook daarvan heb je er meer dan 25. Heb je te weinig geld door de missies in het spel, dan kan je ‘valsspelen’ met in-app aankopen. Je betaalt dan wel de hoofdprijs voor elk voertuig.

Op de liniaal

Joe Danger Infinity iPad boss battleJoe Danger neemt zichzelf nog iets minder serieus dan vorig jaar. Dat zie je vooral terug in de omgevingen van de game. De boerderijen en cartooneske steden zijn vervangen door interieurs van keukens en badkamers waar je als Joe of een van de vele andere speelgoedpersonages doorheen tuft. In totaal zijn er meer dan honderd uitdagingen die bovendien leuk worden gepresenteerd. Na het halen van een uitdaging zie je eerst je score op het scherm van de Gameboy-achtige ‘Hello games boy’ en daarna speel je nieuwe centimeters met levels op een liniaal vrij. Zo zie je letterlijk hoe ver je bent in het spel dat je steeds weer prikkelt om meteen verder te spelen naar het volgende doel. Ben je op zoek naar een uitgebreide platformer, dan kan je moeilijk een buil vallen aan Joe Danger Infinity.

Downloaden: Joe Danger Infinity (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 10:26
Categorie Games
Onderwerp gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.