Lost Toys: repareer speelgoed in prachtige iPad-game

Lost Toys is de psychologische opvolger van The Room Two en Zen Bound 2 op iPad en iPhone. In het spel repareer je klassiek speelgoed.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Lost Toys iPad konijn knutselen menuEr is een nieuwe game voor de iPad en iPhone uitgekomen die je qua sfeer in het hoekje van The Room, The Room Two en Zen Bound 2 kan plaatsen. Lost Toys is een nieuw puzzelspel met fraaie 3D-beelden, een tikkeltje mysterieuze sfeer en tegelijkertijd een rustgevend randje. Op je eigen tempo puzzel je ditmaal oude, kapotte stukken speelgoed uit vervlogen tijden weer in elkaar. Daar mag je alle tijd en bewegingen voor nemen, maar stippen in beeld geven een indicatie in hoeveel zetten je het kán doen.

Je kantelt met de camera om de verschillende kapotte voorwerpen heen, terwijl je op de achtergrond steeds een lege en ouderwets aandoende kinderkamer in kijkt. In de hoek staat zo nu en dan een hobbelpaard en het enige raam in de kamer laat stralen zonlicht door dat net iets minder grauw is dan de rest van het beeld. Samen met de minimale geluidseffecten, het pianospel en het gebrek aan timers en reclames in het spel, wekt Lost Toys zo niet alleen een rustgevende indruk. Je hebt bijna het gevoel terug te gaan naar een spookachtige en vergane kindertijd, al wordt daar niet nadrukkelijk over gerept in de app.

Lost Toys iPhone speelgoed kantelen

Lost Toys telt 4 hoofdstukken met in totaal 32 levels. Dat betekent 32 stukken speelgoed, van houten treintjes tot knuffelberen die er wat hoekig uitzien. Je kan er uitgebreid omheen kijken met vegen op het scherm en je tikt onderdelen aan en sleept ze om ze te kantelen. Als je er voor je gevoel teveel bewegingen over doet om het speelgoed in elkaar te zetten, dan druk je op een van de cirkels onderin beeld om je zetten ongedaan te maken. Kom je er echt niet uit, dan kan je net als in The Room een oplossing aanvragen met de vraagteken-knop.

Omdat het in Lost Toys niet om de uitdaging gaat maar om de ervaring, raden we aan Lost Toys met koptelefoon te spelen. Net als in The Room, is de sfeer van groot belang voor het spel.

Downloaden: Lost Toys (€3,59, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:03
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.