Porsche 360°-ervaring: meeracen op de iPad met Jeroen Bleekemolen (preview)

Porsche gaat een iPad- en iPhone-app uitbrengen waarmee je het racen op het circuit zelf kunt ervaren, naast Jeroen Bleekemolen. Bij de HD-video's kun je 360 graden rondkijken.

porsche ipad appDe Nederlandse importeur van Porsche demonsteert de komende dagen op de AutoRAI een bijzondere app, waarmee je de sensatie van meerijden met coureur Jeroen Bleekemolen kunt ervaren. Als bijrijder mag je naast Bleekemolen een rondje op het circuit van Zandvoort maken, in een Porsche 911. Wij kregen alvast een demo van de app en waren erg onder de indruk. Als Apple de app goedkeurt kun je het vanaf eind deze maand zelf ervaren.

De Porsche 360°-ervaring zal op de iPad, iPhone en iPod touch te beleven zijn. Het bijzondere van de app is dat je tijdens het autorijden in alle richtingen kunt rondkijken. In autobladen zoals Autoweek op de iPad is wel vaker vertoond dat je 360 graden-foto’s vanuit een auto krijgt. Porsche is een stap verder gegaan, door te kiezen voor video’s. Kijk je op een willekeurig moment naar links (door de iPad naar links te bewegen), dan zie je Jeroen aan het stuur:

jeroen porsche

Beweeg je naar rechts, dan zie je het circuit aan je voorbijtrekken, terwijl Jeroen ondertussen vertelt dat hij bij de Tarzanbocht is aangekomen. Je kunt je zelfs helemaal omdraaien om door de achterruit te kijken, of omhoog kijken om de rolkooi van de geprepareerde Porsche 911 te zien. De video’s duren een paar minuten en geven je (vooral op de iPad) echt het gevoel dat je middenin de actie zit en dat je echt de snelheid ervaart. Op de iPhone en iPod touch zul je iets meer met je neus op het scherm moeten zitten om hetzelfde te ervaren. De app werkt op alle iOS-toestellen met een gyroscoop, dus de iPad 1 en 2, de iPhone 3GS en 4 en de vierde generatie iPod touch. In de Nederlandse App Store zal de app voor het eerst te downloaden zijn, maar het is de hoop dat het ook wereldwijd wordt opgepakt door het Porsche-concern.

porsche appBij de lancering van de app zullen er twee video’s aanwezig zijn in de app: de hierboven getoonde video vanuit de bijrijdersstoel én een tweede video geschoten met de 360 graden HD-camera vanaf de achterruit van de Porsche 911, met uitzicht op de vleugel. Een screenshot daarvan zie je bovenaan dit artikel. Maar eerlijk gezegd brengt zo’n statische afbeelding niet goed het gevoel weer, dat je ervaart bij het bekijken van de app. Later zullen nog meer video’s beschikbaar komen, met andere thema’s en andere auto’s. Mensen die geen mogelijkheid hebben om een proefrit te maken, kunnen dan toch ervaren wat het is om in een 911 of een andere Porsche te rijden.

Er wordt momenteel nog getweakt aan de app, om te zorgen dat de HD-beelden zo scherp mogelijk zijn, zonder dat je met gigantisch zware downloadbestanden te maken hebt.

Porsche heeft op internationaal niveau al een aantal gratis iOS-apps uitgebracht:

Meer informatie is te zien op de speciale webpagina: Porsche 360 app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2011, 12:23
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, ipad, porsche

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.