Penultimate 3.0 voor iPad krijgt eigen papierwinkel

Penultimate heeft een update gekregen met een Paper Shop (papierwinkel). Daarmee kun je verschillende papiersoorten aanschaffen, zoals muziekpapier.

penultimate paper shopPenultimate was een van de eerste apps die ik voor de iPad kocht. Het handige van de app is dat je met je vingers teksten kunt schrijven. Penultimate biedt niet zoveel mogelijkheden als de gisteren besproken app Ghostwriter Notes, die rond dezelfde tijd in de App Store verscheen. Maar Penultimate maakt veel goed met een strak uiterlijk en staat daarom al maanden in hoog in de App Store-ranglijsten tussen de bestverkochte productiviteitsapps.

Penultimate heeft nu een update gekregen naar versie 3.0 waarbij een Paper Shop (papierwinkel) is toegevoegd. Via in app-aankopen kun je het uiterlijk van je notitieblokken veranderen.

penultimate ipadVia de Paper Shop maak je van Penultimate een notitieboek voor muziekstukken, een taakmanager, tekenblok voor spelletjes zoals boter-kaas-en-eieren of galgje of een serieus schrijfblok. De prijzen variëren: zo betaal je voor muziekpapier €3,99, voor games €0,79 en voor takenlijstjes €2,39. Eigenlijk is dat een behoorlijke prijs, als je bedenkt dat je voor de app zelf ook al €1,59 hebt moeten betalen.

Penultimate 3.0 heeft echter nog meer te bieden dan de in app-papierwinkel. Je kunt ook je eigen papierdesign importeren, bijvoorbeeld storyboards of designdocumenten. Je moet een afbeelding in hoge resolutie hebben voor het beste resultaat.

Downloaden: Penultimate (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 11:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, penultimate, productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.