Cloudier: fraaie iPhone-app voor CloudApp

Cloudier is een nieuwe iPhone-app voor CloudApp die strak oogt, maar enkele handige functies ontbeert en niet altijd als verwacht werkt.

Cloudier CloudApp iPhone Het is een beetje een achterhoedespeler geworden tegen het grote geweld van Dropbox, Google Drive en Microsofts Skydrive, maar CloudApp verdwijnt niet zomaar van het toneel. Cloudier is een vandaag uitgebrachte, onafhankelijke iPhone-app voor de online dienst waarbij je voor 5 dollar per maand onbeperkt bestanden tot en met 250 MB groot kan uploaden en delen met anderen. Met Cloudier upload je foto’s individueel, als groep of als zip-bestand waarin je de foto’s kleiner maakt. Verder kan je ook je bestanden bij de opslagdienst beheren.

Cloudier ziet er overzichtelijk uit en werkt ook zo. De applicatie verdeelt de bestanden onder in overzichten per bestandstype. Daarin tref je de meest recente upload bovenaan de pagina en wordt er in chronologische volgorde teruggewerkt. Je kan een overzicht in lijstvorm oproepen, maar kiest met een knop onderin beeld even eenvoudig voor thumbnails.

Er zijn helaas geen filteropties voor welke bestanden je wilt zien. Zo kan je de bestandsnamen niet op alfabetische volgorde bekijken helaas. Dat was geen gemis geweest als er een zoekbalk was. Maar die is er niet, net als op de website van CloudApp. Wat er wel is, zijn gegevens over de bestanden als je ze aantikt. Je ziet de bestandsgrootte, afbeeldingsformaat, aantal woorden, duur van een liedje of video enzovoort. Je kan de URL van bestanden delen op Facebook Twitter en via e-mail. Ook bestanden hernoemen is een optie.

Cloudier bestand uploaden Cloudier bestanden op rij

Cloudier blaast in de App Store hoog van de toren over haar ontwerp en doordachtheid. In het laatste kunnen we helaas niet meegaan. Niet alleen mist een zoekoptie, de nog veel crucialere mogelijkheid om meerdere bestanden tegelijk te selecteren ontbreekt ook – terwijl zo’n functie ideaal is om snel van een grote hoeveelheid bestanden af te komen. Als klap op de negatieve vuurpijl werkt het uitpakken van foto’s die je gezipt hebt in de app, ook niet altijd vlekkeloos. De applicatie blijft in dat geval maar laden.

Een mogelijk goed alternatief voor Cloudier is de universele app ClouDrop for CloudApp (tijdelijk €0,89, universeel, iOS 5.0+). Die heeft een automatische uploadfunctie voor alle bestanden die je kopieert in de tien minuten tijd nadat je de app geopend hebt. De functionaliteit van ClouDrop is verder gelijk aan de uitgebreid besproken app ClouDrop for Dropbox. Het alternatief Cloudette for CloudApp (gratis, iPhone, iOS 4.0+) is ten slotte gratis, maar totaal uitgekleed.

Downloaden: Cloudier (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 15:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.