OV-app Trein – 100% snelste nu ook voor iPad

Trein - 100% snelste voor iPhone is er nu ook voor de iPad, met geplande werkzaamheden, favoriete stations opslaan en een rare indeling.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Trein 100 snelste iPhone iPadNS Reisplanner Xtra krijgt er een concurrent bij op de iPad. De Nederlandse app Trein – 100% snelste heeft een net iets andere insteek van de app van de NS zelf. Je hebt een routeplanner tot je beschikking en ziet op welke trajecten storingen en geplande werkzaamheden zijn, maar de nadruk ligt op een snel overzicht van vertrektijden. Je stelt je meest bezochte stations in en ziet de volgende treinen in één oogopslag.

Trein 100 snelste reisplannerTrein – 100% snelste van Sander de Koning kan je zo meteen vertellen wanneer de eerstvolgende vijf treinen vertrekken vanaf het station, met naast de tijd ook de bestemming vermeld. Met een druk op een station bekijk je nog veel meer aankomende vertrekken onder elkaar. Dan worden ze weergegeven met opvallend groot de tijd en eigenlijk vrij klein de bestemming en tussenstations. Wel zie je ook meteen het juiste spoor in het overzicht.

Met een tabblad onderin activeer je de reisplanner, waarbij je behalve een vertrek- en eindstation ook een tussenstation kan ingeven. Over de resultaten die Trein – 100% snelste geeft zijn we niet helemaal tevreden. Als we bijvoorbeeld zoeken op de verbinding Groningen naar Amsterdam, zien we bovenaan zes treinen die al zijn vertrokken. Daarna staan de realistische opties pas. Het had niet zo’n euvel geweest, maar de applicatie is geheel wit en dat maakt verschillen onduidelijk. Sowieso kan je je afvragen waarom tweederde van het scherm is ingeruimd voor storingen en werkzaamheden, of je de iPad nou in liggende of staande houding gebruikt. Die drukken de informatie die je ter plekke wilt, weg.

Trein 100 snelste hoofdschermTrein – 100% snelste was een van de vele apps die vorig jaar op de iPhone uitkwam om treinen wat makkelijker, overzichtelijker te maken. Inmiddels heeft de NS echter teruggeslagen. De officiële NS Reisplanner Xtra heeft bovendien een functie die slimmer is voor regelmatige treinreizigers. Die app kan de eerstvolgende treinen vanaf een station in de buurt laten zien, maar biedt ook de optie vaste trajecten toe te voegen zodat je al na één druk ziet wanneer je volgende benodigde trein vanaf je eigen station vertrekt.

Trein – 100% snelste heeft in de update naast de iPad-ondersteuning, subtiele interfaceveranderingen en geplande werkzaamheden nog één extra nieuwigheid gekregen. Je kan nu meldingen ontvangen wanneer er een storing is op je eigen traject… impliceert de App Store-omschrijving. De werkelijkheid is helaas dat je daarvoor de aparte iOS-app Mijn Traject moet downloaden. De ‘nieuwe functie’ is dus niks meer dan een reclameknop.

Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Mijn Traject (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 13:54
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.