Ook iWork-apps krijgen update op 12 oktober

Op de dag dat iOS 5 uitkomt krijgen ook de iWork-apps een update met een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder ondersteuning voor iCloud, AirPlay en spraakherkenning.

iWork12 oktober wordt voor Apple een dag waarop veel software gereleased gaat worden. Niet alleen iOS 5 en iCloud komen uit, ook Find My Friends en de nieuwe Cards-applicatie voor de iPhone komt dan uit. Een uitgelekt document dat 9to5Mac in handen heeft gekregen, toont bovendien aan dat de iWork-apps voor iOS een update krijgen. Een belangrijke toevoeging in versie 1.5 van de apps is de integratie met iCloud.

Met de nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote kun je je documenten automatisch laten opslaan in iCloud, zodat je ze niet alleen op je iPad beschikbaar zijn, maar ook direct op je iPhone te openen zijn. Om bestanden uit te wisselen tussen iOS en iWork onder OSX, kun je straks inloggen op een speciale site: icloud.com/iwork.

Een andere handige toevoeging in de nieuwe versie van Keynote is dat je presentaties kunt streamen naar je Apple TV via AirPlay. Zo kun je draadloos een presentatie op een tv of beamer tonen. Ook Numbers krijgt een verbetering, waarbij het makkelijker wordt om nieuwe gegevens in te vullen in een spreadsheet op je iPad. Voor de iPhone 4S-gebruikers is er verder nog een leuke extra functie. Je kunt in Pages straks tekst dicteren.

Verder is de compatibaliteit met Microsoft Office en iWork ’09 verbeterd volgens Apple. Wat dat concreet inhoud is natuurlijk afwachten, maar dat zullen we vanaf volgende week woensdag gaan merken. Ontwikkelaars kregen de afgelopen weken al betaversies van iCloud in handen, officieel uitgedeeld door Apple zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 18:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen ios 5, iwork, keynote, numbers, ontwerpen, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.