Alchemy Synth Mobile: volwassen synthesizer voor de iPad

Alchemy Synth Mobile is een volwassen synthesizer voor de iPad waaraan je een extern MIDI-keyboard kan hangen. De gratis app bevat zestien bewerkingsopties, acht presets, een toetsenbord en opneemfunctie.

Alchemy Mobile Synth iPad iPhoneWat hebben twee van de grootste Hollywood-componisten, Hans Zimmer en Danny Elfman, met elkaar gemeen? Ze gebruiken beide producten van Camel Audio. Net als de elektronische acts Orbital, BT en James componist Newton Howard trouwens. Het schept enige verwachtingen voor de synthesizer-app Alchemy Synth Mobile, die uit de stal van Camel Audio afkomstig is maar gewoon gratis is te downloaden op de iPad en iPhone.

Alchemy Synth is geen applicatie waarmee je meteen zelf een Hollywood-soundtrack zal samen stellen. Het is een relatief eenvoudig te bedienen applicatie die vooral uitblinkt in de volwassenheid van de geluiden die je ermee kan produceren. Ze klinken vol en professioneel. Bij de gratis applicatie zitten meteen 25 soundboards variërend van soundscapes tot een koor, robot en bassen. Tevens zijn er 25 begeleidende ritmes, waaronder drum & bass, dubstep, rock, house en trage achtergrondbeats.

Het beeld bestaat uit een keyboard onder in beeld (die je eenvoudig met een slotje in grootte kan veranderen), waarbij je tussen de toonhoogten kan scrollen. Daarboven staat een bord met allerlei tweaks, te bedienen met schuifbalkjes. Links staan acht schuivers waarvan de betekenis verandert door het soundboard dat je hebt gekozen, rechts staan algemene zaken als master en loop-volume en de vier waarden Attack, Decay, Sustain en Release. In het midden tref je tenslotte een bord met acht presets en daaronder staan twee vakken waarin je de morph, modfx en reverb mix kan instellen. Ook als het totaal niet je terrein is, zo leert onze ervaring, is het erg leuk om met de mogelijkheden te spelen.

De opneemfunctie van Alchemy Synth Mobile zet je toetsenspel onder de huidig geselecteerde beat. Vervolgens kun je hem volgens de kopieer- en plakfunctie laten samensmelten met een van de bestaande ritmes. Daarmee past je melodie zich aan op de BPM van het ritme. Overigens kun je dat vrij moeilijk aanpassen. Er is weliswaar een knopje met BPM, maar daarop drukken levert een vrij willekeurige snelheidswisseling op.

De gratis app ondersteunt externe MIDI-keyboarden en verschaft je 25 extra soundboards zodra je jezelf registreert op de website van Camel Audio. Andere sets met zijn duurder. Er zijn drie sets (Arp Dimensions, BigTone en Cinematic) met elk 25 nieuwe soundboards die 3,99 euro per stuk kosten. De Pro Upgrade voegt 100 nieuwe soundboards toe en een afstandsbedieningsfunctie toe, waarmee je Alchemy Player of Alchemy op de pc en Mac kan besturen. Dat pakket kost 15,99 euro.

Alchemy Synth Mobile is een veelzijdige synthesizer-applicatie die een volwaardige, zelfs professionele indruk maakt. Ook als je niet thuis bent in synthesizers, is Alchemy eenvoudig genoeg op te pakken om er leuke dingen mee te proberen.

Downloaden: Alchemy Synth Mobile (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 15:32
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.