MyTunes verbetert de kwaliteit van muziek uit je iPhone

MyTunes is een applicatie voor de iPhone waarmee je beter geluid uit je iPod functie van het toestel kan krijgen. De app maakt gebruik van patenten van SRS Labs die allerlei instellingen op de muziek loslaten.

MyTunes SRS Labs iPhone iPod touchNiet tevreden met het geluid dat je iPhone of iPod touch van zichzelf produceert? De nieuwe en gratis applicatie MyTunes poogt daar wat aan te veranderen. De app gebruikt een door SRS Labs gepatenteerde technologie die volgens de ontwikkelaar al in twee miljard apparaten wordt gebruikt. In de app hoef je maar op Play te drukken en de aanpassingen in het geluid zijn meteen hoorbaar. Als het nog niet bevalt, kun je allerlei instellingen veranderen.

We vergelijken een handvol testnummers in verschillende genres tussen de vooraf geïnstalleerde iPod-muziekspeler en de nieuwe applicatie die hem uitdaagt. Dat doen we steeds eerst zonder oordopjes, daarna met. In twee van de vijf gevallen horen we niet heel duidelijk, maar wel enig verschil. Bij drie andere nummers klinkt een liedje in MyTunes echt anders. MyTunes drukt hoge, schelle tonen de kop in en trekt ze gelijker met de rest van de tonen. Soms klinken liedjes daardoor wat matter en zachter, andere keren liggen ze natuurlijker in het gehoor.

De aanpassing die de app automatisch doorvoert voor het geluidsverschil heet Wow HD en wordt geactiveerd zodra je op de knop ‘Enhance’ drukt. De knop rechtsboven in het scherm ontlokt een aantal opties, waarvan Wow HD er een is. Met een ronde draaiknop kun je het effect bijschaven, maar met onze oordopjes én zonder horen we daar geen verschil tussen. De Equalizer-functies zorgen wel voor direct verschil. Ze zijn afgestemd zijn op hiphop, dance, pop en andere genres. Na één nummer vraagt de app of je de filters automatisch wilt toepassen. Je kan je keuze later weer ongedaan maken. De equalizers laten zich goed vergelijken met die van muziekprogramma’s op de computer en MP3-spelers. Bij dance klinken de geteste nummers bijvoorbeeld wat hoger. Als de standaardinstellingen niet bevallen, kun je ook de bas, treble en het middengeluid met draaiknoppen bijstellen. De hoorbaarheid van toonhoogtes is eveneens in te stellen.

MyTunes vraagt naar het apparaat dat je hebt ingeplugd zodra je de 3,5 mm audiojack van de iPhone of iPod touch gebruikt. Je hebt keuze uit een koptelefoon, auto of speakers. Bij de koptelefoon kun je kiezen tussen in-ear, buds of zo’n joekel die je om je oren klemt. Per systeem voert de applicatie andere instellingen door. Zodra je auto doorgeeft, worden de vooruit- en achteruitspoel en play-knop bovendien groter. Een andere aardigheid is dat de app de achtergrond van de player bij gebrek aan een albumcover altijd opvult met kleurige eigen afbeeldingen. Ook kun je bepalen hoe een nummer overgaat in een ander. Opties die je niet bevallen, kun je in de instellingen uitschakelen.

Natuurlijk zit er wel een addertje onder het gras. De functies die het geluid van de app beter maken, zijn namelijk maar tien minuten per dag te gebruiken. Tegen betaling van een in-app aankoop van 3,99 euro kun je onbeperkt gebruik maken van de geneugten die MyTunes biedt. Je kan wel ‘gewoon’ verder luisteren zonder de aankoop. Wie niet tevreden is met het geluid op de iPhone of iPod touch, moet de app zeker eens proberen.

Downloaden: MyTunes (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 19:13
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.