Ontwikkelaar: ‘iPad goed voor 5% van App Store-downloads’

Een ontwikkelaar heeft berekend dat het aantal iPad-downloads zo'n

heads upNu de iPad een paar weken op de markt is, is het interessant om te zien in hoeverre de iPad nu echt een rol speelt in de totale markt voor App Store-downloads. Michael Buford van Headlight Software Inc heeft het uitgezocht en bespreekt het op zijn persoonlijke blog. Hij brengt twee gratis applicaties in de App Store uit: Knife Dancing en Heads Up: Hold’em HD.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar Knife Dancing stond in februari op nummer 1 bij de gratis iPhone-games. Op één dag werd de game zo’n 165.000 keer gedownload. Heads Up werd afgelopen donderdag de meest gedownloade iPad-games met ongeveer 8.300 downloads op één dag. Nu zijn die cijfers natuurlijk totaal niet te vergelijken: het gaat om twee verschillende games die een heel ander publiek kunnen trekken. Toch concludeert Bufort dat de iPad App Store zo’n 5% van de iPhone App Store omvat. Beide applicaties bevatten trouwens In App Purchases: bij Knife Dancing kun je voor €0,79 een upgrade kopen en bij Heads Up kost de upgrade €3,99. Door die hogere prijs verdiende de ontwikkelaar er relatief meer aan: de iPad-inkomsten zijn zo’n 10 procent van de iPhone-inkomsten.

knife dancingHet blijven natuurlijk volstrekt onwetenschappelijke constateringen en het zou interessanter zijn als ontwikkelaars van universele apps (iPad/iPhone) eens laten weten hoe de verhoudingen liggen. Als ze dan ook nog het aantal verkochte iPhones en iPads meenemen in hun berekeningen komt er wat meer duidelijkheid of iPad-bezitters nu meer geneigd zijn om apps te downloaden.

Uit een eerdere schatting bleek dat Apple elke dag voor zo’n $372.000 aan iPad-applicaties verkoopt. Als de voorspelling klopt zou het Apple binnen twee jaar een jaarlijkse omzet van $1 miljard opleveren. Volgens Apple waren er vijf dagen na de lancering van de iPad al meer dan 3.500 iPad-applicaties in de App Store te vinden. Distimo berekende afgelopen week dat het aantal nu op bijna 5.000 ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2010, 15:00
Categorie Uncategorized
Onderwerpen abonnementen, instellingen, ipad, sms, t-mobile, verkopen, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.