NS International iPhone-app treintijden Europa

NS International: handige trein-app voor Europa

NS International is de gratis iPhone-app van de Nederlandse Spoorwegen waarmee je ook treintijden in het buitenland ziet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NS International iPhone-app treintijden EuropaDe Nederlandse Spoorwegen houdt het niet bij een sfeervolle commercial om buitenlandse treinreizen te promoten. De gratis iPhone-app NS International is een variant op de NS Reisplanner Xtra waarmee je ook over de grens kan treinen. Zo zie je met welke eerstvolgende trein vanuit Arnhem je vandaag nog naar Praag gaat, om maar eens wat te noemen. Prijzen zijn nog niet verwerkt in de applicatie, maar het begin is veelbelovend.

Je ziet bij een rit met de Thalys wel dat er een speciaal tarief geldt, maar niet of de trein al (bijna) volgeboekt is of wat de kosten zijn. Uiteindelijk kunnen er op de prijzen best wat routes afvallen: die kunnen wel eens fors tegenvallen. Dat het weergeven van prijzen in veel gevallen kan, bewijst de al veel langer verkrijgbare Duitse app DB Navigator (gratis).

NS International trein route vinden NS International reisschema

Op NS International valt verder weinig af te dingen. De applicatie is vooral een overzichtelijke variant van het wat drukke NS Reisplanner Xtra. Dat ligt vooral aan de rustige kleuren en de tekstgrootte: de indeling komt namelijk grotendeels overeen. Je kiest een bestemming en vertrektijd en extra opties zoals overstaptijd en treinsoorten. Heb je een route gekozen, dan zie je de tijdlijn van een rit en met tabbladen bekijk je de route op kaart of zet je hem in je agenda. Delen kan ook, via iMessage, e-mail, Twitter en Facebook. Met de optie Reisbewaking stel je pushberichten in voor overstappen en andere informatie. Een reis als favoriet markeren maakt hem snel benaderbaar vanuit het hoofdmenu.

NS International hoofdmenu NS International vertrektijden

Rustig en functioneel

Omdat de indeling en de functionaliteit van de applicatie (met uitzondering van de prijzen en drukte-indicatie) overeenkomt met de normale NS Reisplanner, valt er wat voor te zeggen om NS International als standaardapp voor je Nederlandse treinreizen te gebruiken. De app is door de kleuren beduidend rustiger vormgegeven dan het origineel. Wie een rustig alternatief voor de Reisplanner zoekt, kunnen we overigens ook Station+ aanraden.

Ook voor Europese treintrajecten is er al een goed alternatief. DB Navigator is niet zo overzichtelijk, maar toont wel prijzen waar dat mogelijk is en heeft een aanbiedingensectie voor Duitse ritten. Toch bewijst ook NS International al zijn kwaliteit voor andere Europese landen. Je kan de app overal met een internetverbinding raadplegen en zo bespaar je je de moeite om losse apps voor andere landen te installeren. Perroninformatie en prijzen zouden de applicatie nog nuttiger maken, maar het begin is veelbelovend.

Downloaden: NS International (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2014, 14:54
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.