Textilus tekstverwerker voor iPad werkt nu met Bluetooth-pennen

Textilus is een iPad-app om PDF-documenten te lezen. In versie 5.0 schrijf je met Bluetooth-pennen op het scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

textilus-icoon-grootDe tekstverwerker Textilus heeft een update gekregen, waardoor je voortaan een Bluetooth-stylus kunt gebruiken om op het scherm te tekenen. Het houdt in dat pennen zoals de Adonit Jot Touch 4, Pogo of Wacom op het scherm kunnen tekenen, zodat je op PDF-documenten handgeschreven notities kunt maken. De app houdt voortaan ook rekening met je handpalm, zodat leunen op het scherm niet meteen als schermaanraking wordt gezien. Textilus heeft ook ondersteuning gekregen voor Ink Notes. Dat houdt in dat je kunt tekenen, notities kunt maken en zelfs audio kunt opnemen in het document waarin je aan het werken bent.

Heb je commentaar op bepaalde stukken uit een document, dan kun je meteen je stem laten horen. Textilus is alleen verkrijgbaar voor de iPad en is er in twee varianten: de gratis versie en de betaalde, die €5,49 kost. Alleen de betaalde versie van de app heeft nu een update gekregen, bij de gratis versie moet je nog even wachten. Sinds april had Textilus ondersteuning voor PDF-bestanden, maar ook Microsoft Word, Scrivener, OpenOffice en Google Docs worden ondersteund. Je kunt er zelfs artikelen voor WordPress mee schrijven. De app synchroniseert al je documenten met Dropbox, Google Drive, iCloud, Scrivener of Evernote en er worden meer dan 32 talen ondersteund.

textilus-ipad

Versie 5.0 van de app bevat nog veel meer handige functies dan de hierboven genoemde, zoals het samenvoegen van meerdere PDF’s tot één bestand. Of de mogelijkheid om Excel- en Powerpoint-documenten te bekijken en eventueel te converteren naar PDF om ze makkelijker te voorzien van handgeschreven notities. Ook handig is de ondersteuning voor TrueType-lettertypes, die je via Dropbox of iTunes-bestandsdeling kunt installeren. Er is een wachtwoordfunctie toegevoegd om je documenten beter te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Downloaden: Textilus voor iPad (€5,49, iPad, iOS 7.0+)

iCulture Biz is een serie artikelen die interessant zijn voor zakelijke gebruikers en ondernemers. Meer artikelen vind je via iCulture.nl/tag/iculture-biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:01
Categorieën Productiviteit, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.