Notestand: notities maken en delen met anderen op iPhone

Notestand is een fraaie iPhone-app waarin je notities kan groeperen op onderwerp en andere mensen kan uitnodigen. Helaas werkt dat nog niet.

Notestand iPhone samen notities makenWaarom zou je goede gedachten voor jezelf houden? In de nieuwe iPhone-app Notestand houd je razendsnel geschreven notities niet enkel voor jezelf. De app belooft dat je met hetzelfde gemak een onderwerp aanmaakt waarvoor je collega’s, klasgenoten of vrienden uitnodigt om deel te nemen aan de notitiebak. Zo kan je ook buiten de vergadering ideeën opperen en vastleggen. Notestand ziet er prachtig simplistisch uit en werkt ook zo eenvoudig. De voornaamste functie werkt alleen nog niet.

Wit is de hoofdkleur van Notestand, en niet zo’n beetje ook. Zwarte letters en grijze subteksten zijn de enige kleurtinten die je ziet in de applicatie. Dat maakt dat de app lekker neutraal van kleur is, en zo hoort het eigenlijk ook bij een notitie-app. Het menu van Notestand bestaat uit de onderwerpen die je aanmaakt. Je geeft onderwerpen een titel en eventueel beschrijving mee en die prijkt bovenin het scherm waar de notities in dat onderwerp onder gehangen worden. Met de optie ‘All’ in het hoofdmenu, zie je alle recente notities onder elkaar, ongeacht het onderwerp. En dan is er toch een kleurtint te bekennen: je herkent toevoegingen van andere deelnemers aan de gekleurde auteursnaam.

Dat je bij het opstarten van de app in het ‘All’ scherm terecht komt, is wel een beetje jammer. Het biedt misschien overzicht, maar bevat geen plus-knop om snel een notitie te schrijven. Daarvoor moet je met een veeg naar het menu links het juiste onderwerp kiezen en daar ter plekke onderin de Plus drukken. Kon sneller. Met een veeg naar het menu rechts zie je de input van groepsleden, waarvan Notestand je ook op de hoogte houdt met pushberichten. Je treft er snelkoppelingen naar nieuwe aantekeningen, maar ook naar reacties op notities.

De opties zijn ook goed. Tik op de balk bovenin beeld en je ontlokt de opties de lettergrootte te vergroten en verkleinen en hebt bovendien toegang tot synchronisatie met Dropbox. Dat zorgt voor de automatische synchronisatie tussen de notities in de app en de Dropbox-map, waar je ook notities vanuit kan toevoegen. Wel absurd: de app verbiedt je met pijltjes terug te gaan naar vorige pagina’s en geeft je de melding dat je moet vegen!

Notestand onderwerpen Notestand notities in categorie samenwerken

Toch is tot zover is alles koek en ei in Notestand, maar helaas is nog niet alles om over naar huis te schrijven. De belangrijkste functie van de applicatie werkt op moment van schrijven namelijk nog niet. Nadat we een account hebben aangemaakt – een vereiste voor het kunnen delen van onderwerpen en uitgenodigd worden voor onderwerpen, loopt de applicatie vast als we anderen willen uitnodigen. Dat hoort te kunnen via je adresboek, Twitter en Facebook, maar we krijgen de kans niet. De app crasht. Ook als we op verzoek van de app een telefoonnummer aan ons account toevoegen om vindbaarder te zijn voor anderen, loopt Notestand vast. Het herinstalleren van de app helpt niet.

Notestand is op dit moment dus in de praktijk nog een notitie-app voor jezelf en niemand anders. Een fraai uitziende en soepel bedienende notitie-app met een interessante samenwerkbelofte in het verschiet, dat wel.

Downloaden: Notestand (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2013, 9:01
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.