Nieuwe kortingsbonnen-apps: Vouchercloud en Nederland Coupons

Vouchercloud en Nederland Coupons zijn twee nieuwe kortingsbonnen-apps voor de iPhone, voor leuke kortingen bij winkels en uitjes.

Kortingsbonnen-app iPhone VouchercloudNederland is twee nieuwe iPhone-apps rijker waarmee je op locatie bonnen kan activeren om kortingen te krijgen. Nederland Coupons is gericht op een handvol Amsterdamse kortingen bij musea en andere toeristische aangelegenheden. Vouchercloud legt ook de nadruk op Amsterdam, maar heeft eveneens kortingen die gelden bij winkelketens in het hele land. Daarmee gaat de app de strijd aan met gevestigde namen als Scoupy en Pocketdeals.nl.

Nederland Coupons maakt zijn naam dus niet waar: de applicatie is puur gericht op bezoekers en inwoners van Amsterdam, die met een knop rechtsboven een bon kunnen activeren en die binnen een half uur moeten laten zien om in aanmerking te komen voor de actie. Het kleine aantal ‘vouchers’ is begeleid van een foto en een korte beschrijving, vertelt meteen handig de openingstijden en met de knop Kaart wordt Apple Maps gestart om een route er naartoe uit te stippelen. Je kan de actie ook delen en vanuit de app naar de website van de kortingsaanbieder gaan. De kortingen an sich zijn niet zinderend: je kan bijvoorbeeld voor 16 euro naar de Ajax Experience in plaats van 17,50 en bovendien is een ticket maar één keer geldig.

Vouchercloud is van een veel serieuzere orde. Een voorbeelddeal: 5 euro korting op een aankoop van 25 euro bij de kledingwinkel Bristol, die in het hele land is gevestigd. The Body Shop heeft zelfs drie lopende aanbiedingen. Voor het inlijven van een code, heb je wel een account nodig op de applicatie. Daarvoor mag je behalve je volledige naam, ook een wachtwoord, geboortedatum, postcode en geslacht doorgeven.

Vouchercloud iPhone aanbiedingenoverzicht Nederland Coupons acties

Aanbiedingen in Vouchercloud staan opgesomd onder verschillende tabbladen, ingedeeld per categorie, speciaal aanbevolen aanbiedingen en alle aanbiedingen in de buurt – gesorteerd op nabijheid. Elke aanbieding wordt links geflankeerd door een winkellogo en in een vetgedrukte letter zie je meteen wat de aanbieding behelst. Niet anders dan Scoupy en Pocketdeals, maar wel lekker overzichtelijk. De kortingsbon-pagina’s zelf omvatten het winkeladres, de inhoud en voorwaarden van de actie, informatie over de winkel en mogelijkheden om een bon te delen op Twitter, Facebook, e-mail en sms. Eveneens kan je een winkel zien op een in-app geladen kaart, kan je bellen, de website openen (eveneens in de app) en je kan de locatie markeren in Apple Maps, een winkel opslaan in contacten en een bon opslaan in je agenda.

Natuurlijk is het op termijn de omvang van het assortiment aanbiedingen dat bepaalt hoe goed beide apps zijn – maar vast staat dat Vouchercloud een aardige start biedt met haar landelijke aanbiedingen. Eerder riepen we Scoupy in een vergelijkende test al uit tot winnaar van Nederlandse kortingsbonnen-apps, omdat die veruit het beste aanbod kortingen had.

Downloaden: Nederland Coupons (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.1)
Downloaden: Vouchercloud (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 17:30
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.