Nederlandse OV-app Teova toont vertrektijden ook zonder bereik

Teova is een Nederlandse OV-app voor de trein, bus, metro, tram en veerboot die je ook zonder internetverbinding kan gebruiken. Handig!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Teova offline OV app iPhone Nederlands‘Het hele OV, altijd op je iPhone’. Dat is de slogan van de nieuwe applicatie van de Nederlander Tim van Elsloo. Zijn Teova is de eerste OV-app die je volledig offline kan raadplegen, dus ook als je even geen bereik hebt. De toepassing bevat vertrektijden van de trein, bus, metro, tram en zelfs de veerboot. Ook routes kan je zonder internetverbinding uitstippelen. Teova raadpleegt je GPS-locatie om je de vertrektijden van het dichtstbijzijnde station te tonen.


Onderin beeld schakel je tussen de verschillende vervoersmethoden. Welke je ziet, hangt af van je plek. Het maakt niet uit op welke pagina je bent: met een druk op de vertrektijd krijg je een overzicht van het traject. Alle tussenstoppen staan erop, en de stations waarop je wat meer tijd hebt, staan met een langer balkje aan de linkerkant aangegeven.

Teova vertrektijden Teova route

Per overstap in je route krijg je een traject te zien. Dus ga je van Amsterdam Centraal naar Groningen, dan zie je eerst een traject voor Amsterdam naar Lelystad, en daaronder een volgende voor Lelystad naar Groningen. Moet je daarna nog met een bus? Opnieuw een traject op dezelfde pagina. Bij elk traject wordt de begin- en eindtijd groot getoond. De overzichtelijke presentatie is moeilijk fout te interpreteren.

Noemenswaardig is ook de zoekfunctie van Teova, die je inzet door een tik op de vraag ‘Waar wilt u naartoe?’. Je geeft een bestemming aan, voert daarna je vertrekpunt in (bushalte of station) en een tijd van voorkeur. De resultatenlijst in helder blauw toont de reislengte en het tijdstip. Ben je in de buurt van een landsgrens, dan zie je ook buitenlandse bestemmingen.

Teova tijd kiezen Teova treintrajecten

De gehele applicatie is zonder internetverbinding te gebruiken. Daarvoor downloadt je de eerste keer eenmalig de vertrekinformatie van zo’n 50MB. Daarna kan je de app blijven raadplegen en worden de tijden bijgewerkt zodra je weer verbinding hebt. Je hebt de internetverbinding nódig om de storingen onder de waarschuwingsknop linksonder te zien. Van Elsloo belooft dat Teova in de volgende update actuele vertragingen krijgt bij de trajecten als je internet hebt. Daarmee wordt dat laatste pijnpuntje dat we bij de app hadden, in de nabije toekomst dus weggewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 19:54
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.