Nederlandse game Toki Tori krijgt vervolg op iPhone

Het Nederlandse platform-puzzelspel Toki Tori krijgt in 2012 een vervolg voor de iPhone en iPod touch. Dat heeft Two Tribes uit Amersfoort bekend gemaakt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Toki Tori 2 iPhone iPod touch aangekondigdDe Amersfoortse gamesstudio Two Tribes komt met een opvolger voor Toki Tori op de iPhone, iPod touch en iPad. Deel twee van het puzzelspel waarin je een geel kuiken bestuurt, verschijnt in de lente van 2012 voor de pc en Mac en moet snel daarna ook voor iOS beschikbaar zijn. Dat maakte de studio bekend in een persbericht. De originele Toki Tori beloonden we in juni 2009 met een 8. Een eerste trailer geeft alvast een voorschot.

Toki Tori bewandelt een gulden middenweg tussen een platformer en een puzzelspel. In ieder geval in deel één is het de bedoeling dat je alle eieren verzamelt in een level. Daarvoor heb je een arsenaal aan items, zoals bruggetjes die je kan bouwen en telepoorten waarmee je aan de andere kant van een muur kan komen. Je bestuurt het Amersfoortse kuiken door op de gewenste locatie te drukken en dus niet met een richtingstoets.

De videoteaser geeft weg dat Toki Tori een gespierde gedaante krijgt en laat vooral veel nieuwe figuurtjes zien. In een blog laat de ontwikkelaar weten dat je in Toki Tori 2 niet langer de beschikking hebt over een vast wapens en items en dat je meer je fantasie zal moeten gebruiken.

De originele Toki Tori kreeg na de recensie een belangrijke terugspoel-functie en verschillende nieuwe levels. Het is nog steeds een uitgebreide en aandoenlijk uitziende hersenkraker. Het heeft een gemiddelde waardering van 3,5 ster op 468 waarderingen in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Toki Tori (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 11:22
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen puzzelgame, toki tori, two tribes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.