Nederlandse app Cleanup beleeft onverwacht succesje na iOS 5

De Contacten op de iPhone zijn niet bij iedereen intact gebleven bij de installatie van iOS 5. Daar profiteert de Nederlander Wim de Nood van met zijn applicatie Cleanup: remove multiple contacts fast.

Cleanup remove multiple contacts fast iPhone succesje na iOS 5De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat gezegde gaat op voor de iPhone-applicatie Cleanup: remove multiple contacts fast. Omdat mensen problemen ondervonden met het backuppen en terugzetten van hun contactenlijst bij de installatie van iOS 5, werd de simpele app van de Nederlander Wim de Nood dit weekeinde opeens 300 keer per dag gedownload in de Verenigde Staten. De app staat er een jaar na introductie plotseling op de 33ste plaats in de categorie Productiviteit.

De applicatie legt zich toe op één kleine functie en dat is het verwijderen van meerdere contactpersonen uit je contactenlijst op de iPhone. Die lijst is bij mensen om allerlei redenen in de war geraakt bij de installatie van iOS 5 en iCloud. Cleanup laat alle contacten op de iPhone alfabetisch onder elkaar zien. In het overzicht kunnen meteen meerdere namen geselecteerd worden. Met de Remove-knop aan de onderkant van het scherm, worden die vervolgens meteen verwijderd.

Er kan ook gekozen worden voor een automatische verwijdering van bepaalde contacten. Cleanup iPhone contacten verwijderenMet de knop Select… kunnen in één klap alle contacten of geen contacten geselecteerd worden en zijn verschillende filters in te stellen. Zo kunnen alle contacten met een deel van een naam, mailadres of zelfs telefoonnummer geselecteerd worden. Ook kunnen alle contacten zonder mailadres, telefoonnummer, beide of naam in één keer geselecteerd worden. Met de knop ‘Show selected’ rechtsboven, kan er nog eens gekeken worden welke namen allemaal geselecteerd zijn alvorens je tot verwijdering over gaat.

Cleanup is geen applicatie om langdurig op de iPhone te hebben staan. Sterker nog: misschien is het wel gevaarlijk als de telefoon zich vaak in handen van anderen begeeft. De app doet wat hij moet doen en doet dat razendsnel. Dat blijkt ook uit de waardering in de Amerikaanse App Store. Daar krijgt Cleanup nu een gemiddelde van 4,5 ster uit 300 waarderingen.

Downloaden: Cleanup (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 10:34
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen contacten, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.