iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse betaal-app Paypool heet nu Searcle, tegoeden tot 100.000 euro

Searcle is de nieuwe naam van PayPool, een eerder dit jaar uitgebrachte iPhone-app waarop je geld kan zetten dat je vervolgens naar andere gebruikers of Facebook-contacten kan versturen.

Searcle nieuwe naam PayPool iPhone-appDe Nederlandse mobiele betaal-app Paypool gaat voortaan door het leven als Searcle. Op 16 oktober vond de naamsverandering plaats en vanochtend is ook de iPhone-applicatie voorzien van een nieuwe update die de naam en het logo van de app wijzigt in Searcle. Volgens de betaaldienst staat Searcle veel beter voor wat de dienst is: een betaalmethode voor een cirkel van vrienden, collega’s, familie en teamleden die elkaar geld geven en elkaar om geld kunnen vragen.

Het kan er natuurlijk ook wel eens mee te maken hebben gehad dat PayPool wel erg lijkt op PayPal, zoals de eerste reageerder op ons originele artikel over PayPool meldde. Die reden wordt niet aangehaald op het Tumblr-blog van Searcle, waarop wel nog even kort de punten staan opgesomd waarvoor de dienst staat: snel en simpel geld vragen en geven via mobile apps, veilig online betalingen ontvangen doormiddel van een betaallink en een iDeal-betaalpagina aanmaken voor bijvoorbeeld een crowdfundingproject. Ook die kan je betalen met Searcle.

Searcle geld overmaken aan MauritsSearcle werkt nog steeds als een soort chipknip waar je geld op zet dat je vervolgens makkelijk naar anderen kan sturen. Natuurlijk kan dat via de app van je bank ook, maar daarbij wordt je mogelijk gestoord door tussenkomst van apparaatjes die je niet bij de hand hebt. Dat is bij Searcle niet zo. Je hebt een account, een wachtwoord en een pincode in de app nodig om een transactie te kunnen maken.

De dienst stelt dat het ‘geüploadde’ geld ‘100 procent veilig’ staat bij Tunz, de bancaire partner van de dienst. In de applicatie kan je geld ook weer terugstorten op de bank, maar dat gaat ingewikkeld via een transactie van 1 eurocent en een verificatiecode die je vanaf het rekeningafschrift in de app moet invoeren. Om het vertrouwen van de consument te winnen, staat in de update-omschrijving in de App Store vermeld dat bedragen tot 100.000 euro verzekerd zijn via de app.

Meer over de werking van Searcle lees je in ons uitgebreide artikel over PayPool.

Downloaden: Searcle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 13:15
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen betalen, mobiel betalen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.