iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Marktplaats 2.0: nieuw hoofdmenu, Mijn Marktplaats en filteren op auto’s

De officiële Marktplaats-app voor de iPhone is vernieuwd naar versie 2.0 en die introduceert Mijn Marktplaats; een plek voor je bewaarde advertenties, overzicht van biedingen en van eigen advertenties.

Marktplaats 2.0 iPhone-app Mijn MarktplaatsEen centrale plek waarop je al je biedingen en bewaarde zoekopdrachten kan zien. En een aparte zoekmogelijkheid voor auto’s met allerlei uitgebreide filters. Het zijn twee van de vele vernieuwingen van de officiële Marktplaats-app voor de iPhone, die vanochtend middels de 2.0-update in een nieuwe jas is gestoken. De lijst met verbeteringen is groot, en in de update-omschrijving in de App Store is al te lezen dat er de komende tijd nog meer verbeteringen zullen volgen.

Marktplaats 2.0 rekent af met het idee dat een bladwijzer opslaan in Safari de beste optie is om interessante advertenties op te slaan op de iPhone. Met de vernieuwde app kan je advertenties niet alleen makkelijk volgen, maar ook terugzien in de nieuwe Mijn Marktplaats-sectie. Je ziet meteen of jouw bod nog het hoogst is. In de nieuwe sectie vind je eveneens een overzicht van je biedingen (die je op advertenties hebt uitgebracht; mailcorrespondentie is niet inbegrepen), en je eigen advertenties op een rij. Vooral dat laatste was een wens van veel gebruikers, maakt Marktplaats duidelijk. Met de Mijn Marktplaats-sectie kruipt de app dichter tegen die van eBay aan, waar je al een lange tijd My eBay hebt. De berichtensectie heeft ervoor plaatsgemaakt.

Mijn Marktplaats overzicht functiesIn de Mijn Marktplaats-sectie kan je eveneens je eigen advertenties verwijderen als je een product verkocht hebt – een mogelijkheid waarvoor je voorheen tot de site veroordeeld was. Je product zichtbaar maken voor anderen kan nog steeds door te bellen, wat ook direct kan vanuit de app.

Dat Marktplaats misschien wel de grootste autoverkoopsite van Nederland was, zag je voorheen in de applicatie niet terug. Dat is nu veranderd. De auto-afdeling heeft zelfs een aparte ingang op het zes-knoppige hoofdmenu gekregen, los van de normale zoekfunctie en het bladeren door categorieën. Net als op de site kan je auto’s makkelijk filteren op prijs, bouwjaar, brandstof, kilometerstand, garantie, carrosserie, motorinhoud, kleur, transmissie en afstand van je huidige locatie. In het overzicht van resultaten zie je het bouwjaar en de kilometerstand meteen terug.

Het sorteren op afstand is een zoekmogelijkheid die ook bij de andere afdelingen in de app terugkomt en is een welkome. Zo kan je ook op advertenties binnen je eigen plaats zoeken. De applicatie ondersteunt het scherm van de iPhone 5 en er is een simpelere weg om de Marktplaats-klantenservice te benaderen: via de Mijn Marktplaats-sectie.

De veelgevraagde mogelijkheid om advertenties te bewerken is er nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. Zo valt te lezen in het laatste gedeelte van de update-omschrijving van Marktplaats 2.0, begeleid door de melding dat overige suggesties ook in overweging worden genomen. Een iPad-versie is nog altijd niet in de maak. Marktplaats verwijst tabletgebruikers nog altijd graag naar hun website, die er de komende maanden voor wordt geoptimaliseerd.

Downloaden: Marktplaats (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 10:51
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen marktplaats, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.