iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van september 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand september 2019? iCulture zet de interessantste apps van augustus 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Earlynote
Notitie-apps komen altijd van pas. Maar bij deze app is het toch iets anders dan je verwacht. Het gaat in feite om een experiment. “We worden dagelijks overspoeld met berichten en notificaties”, schrijven de makers van de app, “en er is een druk om snel berichten te moeten versturen,
snel te moeten reageren. Met Earlynote willen we iets anders doen. Mensen
meer laten nadenken over tijd en hoe dit invloed heeft op communicatie en
emotie.”

Earlynote

Bij Earlynote stuur je iemand een berichtje, maar de ander kan het nog niet lezen. Dat levert (positief ervaren) spanning op. Je weet niet wat de ander heeft verstuurd, maar wel dat het bericht niet meer kan worden gewijzigd. Diezelfde spanning heb je als iemand vertelt dat er een brief of een pakketje onderweg is, maar je weet nog niet wat de inhoud is.

De verzender van het bericht gaat er ook anders tegenaan kijken. Je word je meer bewust van wat je wilt zeggen en bent zorgvuldiger met de woorden die je kiest. Ook bij het versturen van je foto’s en video’s ben je selectiever, als je weet dat het niet meteen wordt bezorgd.

Earlynote

Earlynote toont een pixelblur die steeds minder sterk wordt, naarmate je dichter bij het moment van de ‘onthuling’ komt. Wij vinden dit een leuke nieuwe insteek voor een app, vooral op momenten dat je iets nog niet goed durft te zeggen, maar het dan tóch doet. Een heel praktische toepassing is dat je de uitslag van een sportwedstrijd voorspelt en dat alvast naar een vriend stuurt. Probeer het eens!

Route.nl

Route.nl heeft de app voorzien van een mobiele routeplanner, waardoor je niet meer naar de website hoeft te gaan. Wat de routeplanner volgens de makers uniek maakt, is dat je niet alleen over het fiets- of wandelnetwerk kunt plannen, maar er ook van af kunt wijken door zelf routepunten te plaatsen. Zo kun je een fiets- of wandelroute maken die bij jou thuis start en naar een specifieke bestemming gaat. Of je kunt wandelroutes plannen in gebieden waar nog geen landelijk wandelnetwerk is, bijvoorbeeld in Amsterdam/Haarlem, Flevoland, Gelderland, Drenthe en Groningen.

Lees Lotus

Lotus is de tweede app van Niels ’t Hooft, die eerder de app Goede Mannen uitbracht. Deze app bouwt voort op de eerste app, maar is artistieker en experimenteler. Het bevat een eigen verhaal, met meer achtergrondkleur, een dynamisch geluidssysteem en wireframe-animaties. Het gaat om een meditatieve novelle die zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen is.

Het gaat over de jonge programmeur Luc Numan, die tien jaar geleden een reis door de nacht maakte en daarbij allerlei karakters tegenkwam. Twee gamemakers hebben nu besloten om de belevenissen van Luc weer onder de aandacht te brengen en jij gaat met ze mee op ontdekkingstocht. ’t Hooft werkte voor deze nieuwe app samen met kunstenaar Saskia Freeke, gamestudio Codeglue en audiostudio SonicPicnic. Met koptelefoon op kun je het verhaal in 1,5 uur uitlezen. Je krijgt de eerste twee hoofdstukken gratis.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.