iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 39-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 39 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Adobe Fresco
Adobe heeft deze week haar eerdere aangekondigde teken-app Adobe Fresco voor de iPad uitgebracht. Met deze tekenapp kun je los gaan met je eigen creaties. Adobe heeft de app zo gemaakt dat deze door iedereen te gebruiken is, dankzij de eenvoudige interface. De app is geoptimaliseerd voor de Apple Pencil, dus als je die hebt kan je meteen aan de slag.

De gratis versie van Adobe Fresco heeft wel een aantal beperkingen. Zo is er in dat geval maar een beperkt aantal penselen en kun je je kunstwerkjes niet in hoge resolutie bewaren. Om alle functies te gebruiken, betaal je €10,99 per maand. Gebruikers van Adobe Creative Cloud kunnen de app helemaal kosteloos gebruiken en al hun werk synchroniseren. Om de app te kunnen gebruiken, heb je wel een iPad uit 2017 of nieuwer nodig met minimaal iOS 12.4.

Mario Kart Tour

Je kan sinds deze week eindelijk Mario Kart Tour downloaden! Dat betekent dat je kan racen met Mario en zijn vrienden op de iPhone. Ten minste, als je meteen de juiste personages krijgt. In de game draait het namelijk niet zozeer om het racen zelf, maar om het verzamelen van alle personages. Elk karakter heeft zo zijn of haar eigen voordelen op de verschillende banen. Welke personages je krijgt is willekeurig en met in-app aankopen kun je het proces versnellen. Wij vinden dat de game wel wat te ver gaat wat betreft de extra aankopen. Zo is er een betaald lidmaatschap van €5 per maand om bepaalde functies te ontgrendelen. Lees ook onze Mario Kart Tour review.

Apple Arcade op iPad en Apple TV
Deze week ging ook Apple Arcade van start op zowel de iPad als de Apple TV. Met Apple Arcade speel je tientallen games voor een vast bedrag per maand. Daar zitten wat minder bekende titels bij, maar ook veel grote namen zoals Rayman en Sonic. Het zijn vooral de indiegames die indruk maken en in onze eerste indruk van Apple Arcade lees je wat wij van de dienst vinden en welke games we aanraden.

Mindkeeper: The Lurking Fear

Dit is een spelletje die volop gebruikmaakt van watchOS 6. Het spel is namelijk alleen te downloaden voor de Apple Watch en draait volledig op het horloge zelf. In de game ga je op ontdekkingstocht door een verlaten gebouw. Los puzzels op en wees de monsters te slim af. De graphics zien er goed uit, zeker voor de Apple Watch.

Artpaper

Deze app bevat een verzameling van prachtige achtergronden die gebaseerd zijn op bekende kunstwerken. Je iPhone wordt daarmee een soort kunstgalerij. Er zitten ook schilderijen uit het Rijksmuseum bij! Het leuke van de app is dat deze gebruikmaakt van een nieuw trucje in iOS 13 voor de Siri Shortcuts. Dankzij de Set Wallpaper-actie kun je namelijk automatisch een nieuwe achtergrond instellen. Er zitten meer dan 1300 schilderijen bij, dus er zit vast wel iets tussen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.