Mywellness: bereik je wekelijkse bewegingshoeveelheid

De iPhone-app Mywellness laat je makkelijk al je sportieve activiteit en beweging registreren en bijhouden. De applicatie laat zien hoeveel procent van de wekelijkse hoeveelheid het behelst om fit te worden of fit te blijven.

Mywellness iPhone iPod touch fit worden3500 Bewegingen per week. Dat is het doel als je fit wilt worden of het wilt blijven. Zeven minuten op de fiets doortrappen van huis naar kantoor? 156 Bewegingen. Inclusief de terugweg is dat 29 procent van je aanbevolen hoeveelheid beweging op een dag. Overzichtelijker dan het week- en dagoverzicht kan de gloednieuwe iPhone-app Mywellness het niet brengen. Je kan echt allerlei soorten bewegingen registreren in de app om je virtuele bewegingsbatterij vol te laden.

Mywellness weekmeter batterij opladenKomt het idee van Mywellness je bekend voor? Dan heb je wellicht over Fitocracy gelezen op iPhoneclub of heb je de app daadwerkelijk gebruikt. Ook daarin kan je je beweging registeren om bij te houden hoe gezond en sportief je bezig bent, maar eerlijk is eerlijk: in die app is niet echt rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. Je zwemt er in de mogelijkheden. Mywellness doet niet zo moeilijk. Je voert in welke beweging je hebt uitgeoefend, op welk tijdstip en hoe lang. De app vormt het om naar een bewegingsaantal en laat vervolgens zien hoe ver je batterij is opgeladen en hoeveel van je dagelijkse aanbeveling je hebt bewogen.

In de tabbladen Movement en Training kan je per dag nog even terugkijken wat je hebt bewogen en hoeveel bewegingen dat opleverde. De eerste giet het in een agendavorm, de tweede brengt de beweging zelf prominent naar voren. Op beide pagina’s kan je ook een nieuwe activiteit invoeren.

Mywellness dagpercentage trainingNiet alles is koek en ei in Mywellness. Het Challenge-gedeelte is op moment van schrijven namelijk nog totaal leeg. Bovendien roept die vragen op. Er wordt gerept over ‘ranking with your friends’, maar wij vinden nog geen beschikbare uitdagingen en al helemaal geen functie in de app die ons vrienden laat toevoegen. De site waar in de App Store naar wordt gelinkt wijst naar de Mywellnesscloud, maar de infopagina die je er ziet, verwijst eigenlijk alleen maar door naar een coach. Hoe dan ook: laat het sociale gedeelte van Mywellness schieten en je hebt een aantrekkelijke en simpel bewegingsdagboek. Wil je toch liever de steun en het samensporten met vrienden, dan kan je altijd nog overstappen naar Fitocracy en dezelfde doelstelling vasthouden.

Downloaden: Mywellness (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 16:14
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.