Vinyl Tap voor iPad laat je terugverlangen naar de platenspeler

Vinyl Tap is een platenspeler-app die je muziek laat afspelen vanaf een zo realistisch mogelijke draaitafel. De app toont albumhoezen en geeft je de mogelijkheid om platen om te draaien met een animatie.

vinyl tap ipadVinyl Tap is een app voor mensen die met weemoed terugverlangen naar de dag van de ouderwetse platenspeler. De app simuleert een draaitafel en speelt daarbij muziek af. In de eerste update die vandaag is verschenen zijn de simulaties nog soepeler op de eerste generatie iPad. Het oppakken en weer neerleggen van de arm van de platenspeler verloopt nog realistischer.

En er is voortaan een indicator die aangeeft waar je bent gebleven tijdens het scrollen door je muziekbibliotheek. Let wel op dat je met Vinyl Tap geen muziek met DRM-beveiliging kunt afspelen en ook bij iTunes Match-content die nog niet is gedownload kunnen er problemen optreden.

Vinyl Tap is voorzien van HD-graphics om het geheel zo realistisch mogelijk te maken. Je hoort zelfs het tikken van de naald en de elpees die je op de platenspeler legt zijn zo echt mogelijk gemaakt. De arm beweegt over de elpee, waarbij je op elk moment de naald kunt oppakken en verderop in het liedje kunt laten neerkomen. Ook het omdraaien van de plaat of een verkeerde snelheid instellen, is mogelijk. Sluit je de iPad op een serie luidsprekers aan, dan kun je er zelfs een hifi-systeem van maken. Ook geschikt voor singles.

Downloaden: Vinyl Tap (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 16:13
Categorie Muziek
Onderwerpen draaitafel, muziek, platenspeler

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.