My BIC Notes: schrijfapp van pennenmaker op iPad

My BIC Notes is een teken- en notitie-app van de bekende pennenfabrikant. Hij is gratis te downloaden en werkt lekker simpel.

My BIC Notes iPad headerMisschien wel ‘s werelds bekendste pennenmaker heeft een gloednieuwe applicatie uitgebracht voor de iPad waarin je kan schrijven en tekenen met je vinger of en stylus. De applicatie is misschien niet heel bijzonder tegenover het grote aanbod van schrijfapps dat er al is, maar hij charmeert in ieder geval met zijn prijsstelling: My BIC Notes is gratis te downloaden en te gebruiken.

My BIC Notes zakelijk en post-itJe hebt keuze uit drie schrijfomgevingen in de toepassing, nadat je bij het opstarten eerst bekend maakt of je links- of rechtshandig bent. In Business Life geniet je een wit lijntjespapier, Home Life kiest voor een geler lijntjespapier en Student Life bevat een straal wit papier. Overigens kan je de papiersoort weer probleemloos veranderen nadat je een keuze hebt gemaakt.

Het papiertype is natuurlijk niet de enige keuze. Misschien wel de hoofdrol is weggelegd voor de pen onderin beeld. Één tik daarop en je kiest tussen de instrumenten van BIC: pen, rode pen, fijn potlood, markeerstift, fluorstift en een taperoller. Het aardige van de stiften is dat hun gekleur daadwerkelijk op de achtergrond van de geschreven of getekende tekst komt te staan. Ook grappig is dat je post-its kan plakken op het papier.

My Bic Notes schrijven en plakkenMinder te spreken zijn we over de snelheid waarmee je schrijven in beeld komt: dat voelt een beetje stroperig. Een knop links onderin wijst je naar de kleurkeuze, met een tik op het tafelblad je naar de volgende pagina. Je kan pagina’s delen per e-mail en doorsturen naar een printer.

Je schrijfsels en tekeningen worden automatisch opgeslagen en zijn in de app te vinden (en te verwijderen) op datum, alfabetische volgorde en op het type. Meer heeft de applicatie voor de iPad niet in zijn mars en daarom kan de toepassing wel eens dezelfde kracht hebben als de pennetjes: lekker simpel en goedkoop.

Downloaden: My BIC Notes (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 18:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, schrijven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.