MPlayer kan DivX, WMV en meer video’s aan zonder conversie

MPlayer is een app waarmee je video's in bijna elk gangbaar formaat kunt afspelen, zonder conversie. Onder andere XVID, DIVX, AVI, WMV, ASF en H264 worden ondersteund, waarbij ook meerdere ondertitelformaten mogelijk zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mplayer iconToen VLC eerder dit jaar uit de App Store verdween, reageerden veel mensen teleurgesteld. Met de app kon je heel wat videoformaten afspelen en dat werkte behoorlijk goed. Je kon overstappen naar alternatieven zoals CineXPlayer maar die kan maar een beperkt aantal formaten aan. Misschien gaat MPlayer de oplossing bieden. Deze app is nog maar net in de App Store verschenen en belooft voor 79 cent meerdere formaten af te spelen: XVID, DIVX, AVI, WMV, ASF en H264. Ook ondertitelformaten zoals SMI, SRT, TXT en SSA worden ondersteund.


Met deze app hoef je filmpjes die je op de iPhone wilt bekijken niet eerst te converteren. MPlayer kan bijna elk gangbaar formaat aan, ook AVI, WMV, ASF and ETC. Je zet de video’s via USB of Wi-Fi op de iPhone en kunt ze daarna meteen gaan kijken. Er wordt rekening gehouden met het Retina Display, er is een TV OUT-functie voor de iPhone 4 en vierde generatie iPod touch en je kunt de snelheid van afspelen zelf kiezen (tussen 0,5x en 2x).

mplayer iphoneVerder kun je mappen aanmaken, de schermverhouding zelf kiezen (auto, 16:9, 4:3, 1:1, fullscreen) en een rotatielock instellen. Gezien het feit dat CineXPlayer €1,59 kost krijg je bij MPlayer meer voor je geld. De app is ter introductie tot 5 augustus met korting te krijgen, daarna gaat de prijs omhoog naar €2,39.

De app MPlayer is uit de App Store gehaald omdat het een geripte versie bleek van AVPlayer. De originele apps AV Player en AVPlayerHD zijn nog wel gewoon te koop.

Downloaden: MPlayer (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 13:06
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video
39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.