iA Writer voor iPad kan nu Markdown-bestanden aan

iA Writer heeft een update gekregen en kan nu Markdown-bestanden aan, met speciale opmaak. De app is een van de vele apps waarmee je zonder afleiding een tekst op je iPad kunt schrijven.

ia writeriA Writer is een tekstverwerker voor de iPad met Dropbox-integratie. Dankzij het rustige design kun je werken aan een tekst, zonder teveel te worden afgeleid. Een update heeft er nu voor gezorgd, dat je er ook Markdown-bestanden mee kunt openen. Concreet gaat het om bestanden met de extensies .markdown, .md en .mdown. De gebruikersinterface van deze app is zo gemaakt, dat het er makkelijk en ‘clean’ uitziet. Typografen hebben aan deze app meegewerkt om te zorgen dat het ook esthetisch goed uitziet. Alle teksten die je hebt geschreven kun je direct delen via e-amil of via Dropbox of iTunes-bestandsdeling toegankelijk maken met de rest van de wereld. Er is ook een iA Writer-app voor de Mac, voor als het gebruik op de iPad goed is bevallen.

Voor wie niet weet wat Markdown is: het is een opmaaktaal, die gemakkelijker te leren is dan HTML. Meer uitleg is te vinden op de website van Daring Fireball, waar ze het trouwens ook hebben bedacht.

Downloaden: iA Writer (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 14:57
Categorie Productiviteit
Onderwerp writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.