Game-update: Cut the Rope 2 verschijnt morgen, Forever Drive, Machine Gun Jetpack en Spy Mouse

Deze game-update komen we er achter dat er morgen al een vervolg op Cut the Rope in de App Store verschijnt. Verder blikken we vooruit op Machine Gun Jetpack, Spy Mouse en Forever Drive.

Cut the Rope ExperimentsDe game-update bevat vandaag een gigantische aankondiging: Cut the Rope Experiments, het vervolg op het bekende puzzelspelletje met een soortgelijke naam, staat vanaf morgen in de App Store. Samen met Final Fantasy Tactics, dus. Het nieuws komt wel erg op het laatste moment, maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken. Verder blikken we vooruit op het actiegevulde Machine Gun Jetpack, de online communityracer Forever Drive en Firemint’s Spy Mouse.

Cut the Rope: Experiments verschijnt morgen

Cut the Rope ExperimentsWat zijn de verschillen tussen de iOS-gamesmarkt en die voor de ouderwetse spelcomputers op dagen als vandaag duidelijk. Als er een vervolg uitkomt op een grote succesvolle game zoals Call of Duty, dan staat het internet er een jaar van tevoren al vol van. Maar een sequel op een iOS-hitgame? Die wordt een dag voor uitgave nog snel even uit de doeken gedaan. Website Pocket-Lint had op maandag al beelden in handen van het vervolg van Cut the Rope en nu kan TechCrunch het bevestigen: Cut the Rope: Experiments verschijnt op donderdag 4 augustus in de App Store. In dit spel ga je weer druk aan de slag met het op snoepjes verzotte monstertje, dit keer samen met een goedgemutste, gekke professor. Heb je het origineel niet gespeeld, dan raden we je aan om deze nog snel even via de link hieronder te downloaden om een inhaalslag te maken.
Downloaden: Cut the Rope (€0,79)

Machine Gun Jetpack

Machine Gun JetpackFruit Ninja-ontwikkelaar Halfbrick is op het moment druk bezig met zijn nieuwste game, Machine Gun Jetpack. In het spel neem je de rol aan van Barry Steakfries, die ook al in Monster Dash en Age of Zombies de hoofdrol vervulde. Met behulp van een jetpack, vliegmachine of robot moet je door een flink aantal levels vliegen terwijl je obstakels ontwijkt. Het is weer de zoveelste “ren tot je afgaat” game, maar een hoop verschillende obstakels zorgen ervoor dat de uitdagingen gevarieerd blijven. Zo moet je niet alleen vijanden maar ook lasers en raketten ontwijken. Hoe dat er uitziet? Dat zie je hieronder.

Forever Drive wordt een online racecommunity

Forever DriveOntwikkelaar Supermono Studio wist in 2010 nog onze harten te veroveren met Epic Win, een to-do lijstje die van je dagelijkse klusjes een RPG maakte. In het afgelopen jaar hebben ze niet stilgezeten en nu lijkt hun volgende game alweer bijna af te zijn. “Nearly finished”, noemt de ontwikkelaar Forever Drive op zijn blog. Het spel zelf ziet er alvast veelbelovend uit: in deze racegame heb je een editor tot je beschikking om je eigen banen te maken en aan te passen. Je kunt je creaties delen met andere spelers in een online hub in de vorm van een stad. Mooi ziet het spel er wel uit, als we de bijgevoegde screenshots mogen geloven.

Trailer van de dag: Spy Mouse

Dat werd tijd. We weten na maandenlang wachten eindelijk hoe Agent Squeek Spy Mouse er uitziet. Het spel werd namelijk in februari al aangekondigd. Normaal gesproken maken we ons niet druk om dit soort lange wachttijden, maar Spy Mouse verdient duidelijk de aandacht: het spel wordt namelijk ontwikkeld door Firemint, dezelfde studio die in de vroege dagen van de iPhone het ontzettend verslavende Flight Control ontwikkelde. Er is nu een trailer uitgebracht waarin duidelijk wordt wat je precies in het spel moet doen.

Er zijn nog meer game-updates, namelijk hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 18:04
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, spy mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.