MagZine: Nederlandse tijdschriften-app nu ook op iPhone

De tijdschriften-app MagZine is er nu ook voor iPhone! Na de iPad kan je nu ook op je mobiel meer dan 350 Nederlandstalige magazines lezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MagZine iPhone iPad kiosk-appDe onafhankelijke Nederlandse tijdschriftenkiosk MagZine is niet langer alleen beschikbaar voor de iPad. Een update van de applicatie vandaag maakt de app ook geschikt voor de iPhone. Daarmee zijn een hoop Nederlandse magazines geschikt voor de telefoon. In totaal biedt de kiosk meer dan 350 tijdschriften. Vaak tegen betaling, maar soms ook gratis. Quest, Happinez, Computer Idee, 4WD Magazine, Quote500, Zoom.nl, Groei&Bloe, Women’s Health, MacWorld: je vindt ze er allemaal.


In MagZine kan je geen abonnementen nemen op magazines die dan periodiek worden gedownload. Wel kan je er terecht voor losse nummers van tijdschriften. Die download je via in-app aankopen volgens de normale tarieven van de App Store. Het kan dus zijn dat een blad in de winkel 2,99 euro kost, maar dat je hem in MagZine binnenhaalt voor het Apple-tarief van 2,69 euro.

MagZine Kiosk Nederlandstalig Magzine Kiosk iPhone-app

Zodra je een account hebt aangemaakt in de app, wordt het eerste gratis magazine gedownload: een MacWorld. Die geeft meteen een goed idee van hoe een blad er uitziet in MagZine en hoe soepel je er doorheen bladert en veegt. Een blad bedient als een PDF in de app. Je kan hem zowel in horizontale als verticale houding gebruiken en je scrollt door de pagina’s zoals je dat doet door je foto’s in het fotoalbum. Met een dubbeltik zoom je in, maar het inzoomen zet zich niet als in Safari vast op de tekstkolom of foto waar je op drukt. Je zal vaak nog moeten bijscrollen om een tekstkolom voor je te zien en te lezen. Als je de iPhone kantelt, word je helaas weer uitgezoomd.

Tekstkolommen zijn vaak net iets te breed voor de schermverhoudingen van de iPad en eenmaal ingezoomd, is het lastig je te oriënteren op wat drukkere magazine-pagina’s of juist pagina’s met veel wit. Natuurlijk lezen magazines beter op de iPad. Het is niet voor niets dat MagZine daar eerder beschikbaar voor was. Wel gaat het downloaden van bladen snel, bedient de app erg soepel en zijn de magazines nu natuurlijk nog handzamer dan op het tablet. De functie ‘Aan het lezen’ vanuit het hoofdmenu van de app is daarnaast erg fijn: die plaatst je terug op de pagina in het blad waar je als laatst in las.

MagZine pagina uitgezoomd MagZine pagina navigeren

De iPhone-ondersteuning is niet de enige verbetering aan MagZine 2.2. De applicatie maakt het nu ook mogelijk om hele pakketten tijdschriften te downloaden. Je kan daarbij denken aan een heel jaargang van een blad, maar ook een pakket van magazines die het leuk doen op vakantie. Als je de puzzels erin wil invullen, ben je overigens nog wel aangewezen op papier.

Downloaden: MagZine (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 13:26
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen kiosk, magazine, tijdschriften
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.